Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα διάφορα είδη γάλακτος

Δεν είσαι λάτρης του αγελαδινού γάλακτος και θες να βάλεις στη  διατροφή σου κάποιο φυτικό γάλα; Εδώ είσαι λοιπόν.
Πολλοί άνθρωποι έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να αποφεύγουν το κατσικίσιο και τα αγελαδινό γάλα, καταφεύγοντας σε φυτικά γάλατα. Άλλοι για λόγους διατροφής και άλλοι για να μην έχουν προβλήματα στο έντερο ή στο στομάχι. Ας μάθουμε όμως μερικές περισσότερες πληροφορίες για το κάθε είδος.

Γάλα σόγιας

 Γεύση: Κρεμώδη, ελαφρώς γλυκιά

Οφέλη: Το γάλα σόγιας είναι παρόμοιο με γαλακτοκομικά γάλατα, έχει δηλαδή υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και έχει χαμηλότερα λιπαρά από ό,τι τα άλλα μη-γαλακτοκομικά γάλατα.
Καλό θα ήταν να μην καταναλώνετε πολλές φορές την ημέρα εφόσον οι πρωτεΐνες σόγιας που περιέχει είναι πάρα πολλές. Ναι μεν να το πίνεις εάν σου αρέσει αλλά να μην είσαι υπερβολική στην κατανάλωση του.
Ταιριάζει τέλεια: Σε κάθε είδος συνταγής που απαιτεί γάλα, το γάλα σόγιας είναι ότι πιο παρόμοιο.
Πώς είναι η γεύση του αν το πιεις με καφέ; Έχει υπέροχη γεύση στον καφέ. Φυσικά εξαρτάται από την μάρκα που θα αγοράσεις.

Γάλα αμυγδάλου

 Γεύση: Ελαφρώς γλυκιά, γεύση καρυδιού

Οφέλη: Εφόσον τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φωσφόρο, χαλκό, ψευδάργυρο και υγιεινά λίπη τότε το γάλα αμυγδάλου πρέπει να είναι πολύ ωφέλιμο.
Ταιριάζει τέλεια: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού. Για παράδειγμα σε smoothies ή ακόμη και σε χυλό βρώμης.
Πώς είναι η γεύση του αν το πιεις με καφέ; Αν το συνδυάσεις με λίγο γάλα καρύδας θα είναι υπέροχο. Δεν είναι τόσο ωραία η γεύση του όταν πίνεται κρύο γι αυτό καλύτερα να το ζεσταίνεις ή να το βάζεις σε ζεστό καφεδάκι.

Γάλα από κάσιους

 Γεύση: Κρεμώδες, γλυκό

Οφέλη: Περιέχει υγιή λίπη, χαλκό, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο και ψευδάργυρο.
Ταιριάζει τέλεια: Σε smoothies και σε αλμυρά πιάτα. Το αγαπημένο μου σνακ είναι ένα ποτήρι γάλα από κάσιους και να βουτάω μέσα μπισκότα ή κομμάτια σοκολάτας.
Πώς είναι η γεύση του αν το πιεις με καφέ; Είναι νόστιμο και ταιριάζει τέλεια σε ένα ποτήρι καφέ. Δοκίμασε το.

Γάλα ρυζιού

 Γεύση: Ουδέτερη, ελαφρώς γλυκιά

Οφέλη: Βοηθάει στο να γίνει πέψη και είναι κατάλληλο για αυτούς που έχουν αλλεργίες. Το γάλα ρυζιού είναι ελαφρώς υψηλότερο σε υδατάνθρακες από τα υπόλοιπα μη γαλακτοκομικά γάλατα εφόσον η πηγή του, το ρύζι είναι ένας υδατάνθρακας από μόνος του. Δεν περιέχει τόση πρωτεΐνη ούτε υγιή λίπη.
Ταιριάζει τέλεια: Σε smoothies και κρύα δημητριακά.
Πώς είναι η γεύση του αν το πιεις με καφέ; Εεε δεν είναι και ό,τι πρέπει για τον καφέ σου λόγω του ρυζιού.

Γάλα καρύδας

 Γεύση: Γλυκιά, γεύση καρύδας, παχιά, πλούσια και κρεμώδη.

Οφέλη: Υψηλό σε υγιή κορεσμένα λίπη. Πίνοντας το μπορείς να μειώσεις την έκθεση σου σε δισφαινόλη Α (BPA), μια χημική ουσία που πολλές κονσέρβες τροφίμων έχουν, και η οποία συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις.
Ταιριάζει τέλεια: Με αλμυρά πιάτα, όπως curry και σε σούπες. Ιδανικό για smoothies και ζεστά δημητριακά.
Πώς είναι η γεύση του αν το πιεις με καφέ; Είναι το καλύτερο για τον καφέ εφόσον είναι το πιο παχύ και κρεμώδη μη γαλακτοκομικό γάλα. Η υφή του θυμίζει κρέμα γάλακτος.
Πηγή:ladylike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου