Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Γιουβέτσι με μπεσαμέλ(Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

  No comments    
categories: 

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιουβέτσι με μπεσαμέλ


Τα ζυμαρικά είναι προϊόντα που παρασκευάζονται από σιμιγδάλι ή από αλεύρι ολικής αλέσεως μακαρονοποιίας, από σκληρό σιτάρι και νερό, χωρίς ζύμη, και τα οποία ξηραίνονται σε ειδικούς χώρους, μέχρις ότου αποκτήσουν την επιθυμητή περιεκτικότητα σε υγρασία.
Τα ζυμαρικά είναι από τα περισσότερο διαδεδομένα είδη διατροφής σε ολόκληρη σχεδόν την υφήλιο και ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρώπης. 
Η εξάπλωση των ζυμαρικών οφείλεται στα αξιόλογα πλεονεκτήματα που έχουν ως είδη διατροφής, επειδή διατηρούνται εύκολα και για μακρό σχετικά χρόνο, μαγειρεύονται σύντομα, είναι εύπεπτα και τέλος είναι προσιτά, από απόψεως τιμής.

Ετοιμάστε αυτό το νόστιμο γιουβέτσι για την οικογένειά σας και απολαύστε το τόσο στο κυριακάτικο όσο και στο καθημερινό τραπέζι. Άλλωστε είναι μια εύκολη συνταγή, κατάλληλη για να αξιοποιήσουμε τον κιμά που μας περίσσεψε.

Υλικά συνταγής
(Mερίδες: 6)
500 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση σάλτσα κιμά (βλ. συνταγή παστίτσιο)
2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
5 αβγά
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 φάκελο μπεσαμέλ
500 ΓΡ. φρέσκο γάλα
500 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
    500 γρ. φέτα σε τρίμματα
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Εκτέλεση
    Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι. 
    Στη συνέχεια το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. 
    Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά. 
    Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες. 
    Χτυπάμε τη μπεσαμέλ με το γάλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
    Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. 
    Περιχύνουμε το γιουβετσάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20΄.
    Πρόταση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά με κρέας

Πηγή:argiro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου