Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Πέντε λόγοι που πρέπει να κάνουμε σχοινάκι κάθε μέρα

  No comments    
categories: 


1.Καίει πολλές θερμίδες

Όταν πηδάμε επανειλημμένα, το σώμα καίει 800 έως 1.000 θερμίδες την ώρα - ενώ όταν περπατάμε καίει 200 έως 300 θερμίδες ανά ώρα.

Έτσι, εάν βάλουμε το σχοινάκι στην καθημερινή μας ρουτίνα, θα καίμε πολύ περισσότερες θερμίδες όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησής μας, αλλά και όλη την υπόλοιπη ημέρα.

2 Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας οπουδήποτε

Ταξιδεύετε, ή δεν αισθάνεστε σήμερα την όρεξη να πάτε γυμναστήριο; Βάλτε το σχοινάκι στη τσάντας σας για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προπονηθείτε στα γρήγορα.

Ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μόλις 4 λεπτά προπόνησης με το σχοινάκι είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν να μείνετε σε φόρμα, όταν ταξιδεύετε ή όταν γενικά είστε μακριά από την κανονική ρουτίνα γυμναστικής σας.

3. Βοηθά στην ισορροπία και στο συντονισμό 

Το σχοινάκι βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας, γεγονός το οποίο βοηθά σε οποιοδήποτε νέο άθλημα και εάν επιλέξουμε, αλλά και μας κρατά ταυτόχρονα πιο υγιείς και λιγότερο επιρρεπείς σε ατυχήματα απροσεξίας.

Σύμφωνα με τον Δρ. Daniel W. Barry, που είναι βοηθός καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο,το σχοινάκι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε ότι αφορά την αντοχή των οστών και την αποφυγή καταγμάτων. Ο ίδιος είπε σε ένα άρθρο στην εφημερίδα The New York Times: "Από κλινική άποψη, δεν πειραζει αν έχεις ευαίσθητα κόκαλα αρκεί να μην πέσεις κάτω."

4. Μας βοηθά να χαλαρώσουμε

Όταν πηδάμε, το σώμα μας απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις ουσίες που δρουν ως αναλγητικά και μας δίνουν μία αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.

Επίσης, η βαθιά αναπνοή που κάνουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης καθαρίζει το μυαλό, οξύνει τη συγκέντρωσή μας και μας γεμίζει τις μπαταρίες για την επόμενη μέρα.


5. Είναι καλό για την καρδιά

Εάν γίνεται σε τακτική βάση, το σχοινάκι βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων. Κατά αυτόν τον τρόπο, παρέχεται περισσότερο οξυγόνο και στους ίδιους τους μυς που βρίσκονται σε κίνηση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Αν δεν έχετε ήδη ένα σχοινάκι στο σπίτι σας, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν θα πάρετε ένα:


1. Πρώτον, όσο πιο λεπτό είναι το σχοινάκι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αυξήσετε το ρυθμό και την ταχύτητα της γυμναστικής.

2. Το σχοινί που θα αγοράσετε θα πρέπει, όταν το ανοίγετε, να χτυπά περίπου στο ύψος του στήθος σας. Εάν είναι μεγαλύτερο από ότι εσείς σε ύψος, το πιο πιθανό είναι να σκοντάψετε.Αυτές είναι μερικές ασκήσεις, που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνες σας: 

Κλασική άσκηση:

Πιάστε το σχοινάκι με τα δύο σας χέρια και στη συνέχεια αναπηδήστε πάνω από αυτό.

Ψηλά τα γόνατα εναλλάξ

Πιάστε το σχοινάκι σας και με τα δύο χέρια, τοποθετήστε το αριστερό γόνατό σας προς το στήθος σας, όσο πιο ψηλά μπορείτε ,και ξεκινήστε να αναπηδάτε στο ένα πόδι. Στη συνεχεία φέρτε το στο έδαφος και κάντε το ίδιο με το δεξί σας γόνατο. Επαναλάβετε την ίδια άσκηση.

Διπλό πήδημα:

Σε αυτή την άσκηση, πρέπει να περάσετε το σχοινί κάτω από τα πόδια σας δύο φορές ανά άλμα. Πρόκειται για μια πιο προχωρημένη μορφή άσκησης για αυτό μην απογοητευτείτε εάν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη.

Δώστε έμφαση στο να κρατάτε το σχοινάκι όσο το δυνατόν πιο σφιχτά και να διατηρείτε τα χέρια σας καθ'όλη τη διάρκεια της άσκησης πολύ κοντά στα πλευρά σας.


Πηγή:marieclaire.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου