Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Cookies με βρώμη, καστανή ζάχαρη, πορτοκάλι και καρύδια


Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, και αντιοξειδωτικά συστατικά.Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα,συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος,ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην πρόληψη ασθενειών,βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους,διευκολύνει την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Με αυτή τη συνταγή θα έχετε τραγανά, λαχταριστά και προπαντός υγιεινά μπισκοτάκια βρώμης γεμάτα με αρώματα και γεύση που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.



Υλικά


2 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα
3/4 φλιτζανιού σταφίδα μαύρη κορινθιακή


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα.

Βάζετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Τα ρίχνετε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε για μια τελευταία φορά.

Λαδώνετε 2 ταψάκια ελαφρά ή τα στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μίγμα, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί θα σας διαλυθούν.

Tip: Μπορείτε επίσης, αν θέλετε, αντί για σταφίδες να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα goji berries. Ταιριάζουν πολύ.

Πηγή:olivemagazine.gr/
(newsbeast.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου