Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Μπορς, σούπα με παντζάρι, λάχανο και μοσχάρι (olivemagazine)

  No comments    
categories: 

Το μπορς θεωρείται ότι προήλθε από την Ουκρανία. είναι επίσης τμήμα της τοπικής διατροφής των ανατολικο-ευρωπαίων καθώς και εθνικών ομάδων της κεντρικής Ευρώπης. Η σούπα ονομάζεται μπαρσιάι στην Λιθουανική, και συχνά αποδίδεται ως μπροστς στη Γερμανική (στην ανατολική Ρωσία ονομάζεται μπαρτς), μπορστς στη Ρωσική και Ουκρανική και μπορς στη Ρουμανική.

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν πορτοκαλόχρωμη απόχρωση (el.wikipedia.org)
H γνωστή ρωσική σούπα μπορς δια χειρός Ανδρέα Λαγού







Πηγή:Olivemagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου