Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Δωρεάν εναλλακτικές εφαρμογές του Photoshop




Η ψηφιακή φωτογραφία έχει φτάσει σε τόσο καλό επίπεδο, που ο παραδοσιακός τρόπος φωτογραφίας με φίλμ τείνει να εξαφανιστεί. Είναι απαραίτητη, στους περισσότερους, μια εφαρμογή επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων. Ο βασιλιάς της επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων είναι φυσικά το Photoshop, αλλά 780 € για την πλήρη έκδοση είναι πολλά. Δείτε τη λίστα με εναλλακτικές, δωρεάν προτάσεις για επεξεργασία φωτογραφιών. 

1. Paint.NET

Το Paint.NET είναι ένα πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες, πολλά tutorials και μια μεγάλη κοινότητα που το υποστηρίζει. Έχει πολλά κουμπιά και πολλές δυνατότητες όμοιες με του Photoshop, και αυτά στο σύνολό τους κάνουν το Paint.NET ένα ισχυρό ανταγωνιστή του Photoshop.


2. GIMP

To GIMP είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ ικανό πρόγραμμα αντάξιο του Photoshop. Αν ψάχνετε ένα πρόγραμμα με το οποίο θα μπορείτε να δημιουργείτε layers, φίλτρα ή θέλετε να επεξεργάζεστε αρχεία του Photoshop (PSD), τότε το GIMP είναι το πρόγραμμά σας.

Για όσους χρησιμοποιούσαν Photoshop, το περιβάλλον του GIMP θα τους φανεί πολύ οικείο, αφού σχεδόν όλα τα κουμπιά είναι ίδια και στην ίδια θέση με αυτά του Photoshop. Και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με ένα προχωρημένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων το GIMP προσφέρει πολλά tutorials που θα βρείτε εδώ.


3. Photoscape

To Photoscape έχει φτιαχτεί ώστε να είναι εύκολο στη χρήση του. Βέβαια δεν έχει όλες τις δυνατότητες του Photoshop, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι με 2-3 κλίκ ενώ στο Photoshop θα χρειαζόσασταν μερικά παραπάνω κλίκ.




4. VCW VicMan's Photo Editor

To VCW είναι ένα χρήσιμο πρόγραμμα για γρήγορη επεξεργασία εικόνων. Η σχεδίασή του δεν είναι και τόσο καλοφτιαγμένη, τα εργαλεία του όμως δουλεύουν πολύ καλά. Επίσης παρέχει και video tuorials για την εκμάθησή του.


5. Picnik

To Picnik είναι μια απλή online εφαρμογή για να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας όπου και αν βρεθείτε. Δεν μπορείτε να σχεδιάσετε σε layers, αλλά έχει πολλά φίλτρα και εφέ όπως του Photoshop.



Πηγή:pcsteps.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου