Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κουλουράκια πορτοκάλι κανέλα!


Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο κοινά και δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, λόγω της εύκολης διαθεσιμότητάς του όλο το χρόνο και της νόστιμης γεύσης του. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, σε θερμές περιοχές και έχει δύο ποικιλίες, τη γλυκιά –που είναι συνήθως πιο αρωματική- και την πιο πικρή.
Εκτός όμως από το ότι είναι νόστιμα, τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης πολλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, Β1 και C. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C.

Επίσης τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, φολικού οξέως, πηκτίνης, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και ψευδαργύρου. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ο συνδυασμός του υψηλού ποσοστού αντιοξειδωτικών (βιταμίνης C) και φλαβονοειδών στα πορτοκάλια, καθιστά το πορτοκάλι ως ένα από τα καλύτερα φρούτα, που συμβάλλει στην προώθηση της βέλτιστης υγείας.(clickatlife.gr)

Νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού για τα παιδιά σας ή για εσάς μαζί με τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας



Υλικά 
½ φλιτζάνι ζάχαρη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι 20 γραμ,Μπέικιν πάουντερ
¼ κούπα τσαγιού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
½ κουτ σουπας κανέλα
2-2 ½ φλιτζάνια αλεύρι, κοσκινισμένο
1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, λάδι, χυμό πορτοκάλι και μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε ξύσμα κανέλα, γαρύφαλλο, και 2 φλιτζάνια αλεύρι · αναμιγνύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μαλακή η ζύμη και να πλάθεται.για 20 λεπτά περίπου
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ,Καλή επιτυχία!!

ΠΗΓΗ:mageirikikaisintages.blogspot.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου