Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μακαρονάδα καλοκαιρινή με ταλιατέλες και κοτόπουλο

  No comments    
categories: 


Αποτέλεσμα εικόνας για ταλιατέλες
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε στη Νάπολη ένας περίεργος, μεγάλος σε ηλικία, άνθρωπος. Κανείς δεν ήξερε από πού κρατούσε η σκούφια του. Ίσως να είχε έρθει από την Ανατολή, ίσως από τη Σικελία.

Ζούσε μόνος, παρέα με έναν υπηρέτη και τα βιβλία του, δεν έβγαινε ποτέ στο δρόμο και τα παράθυρά του έμεναν πάντα κλειστά. Παράξενες φήμες κυκλοφορούσαν στη γειτονιά για το πρόσωπό του: κάποιοι έλεγαν ότι δεν κοιμόταν ποτέ και διάβαζε, κάποιοι άλλοι ότι περνούσε τη μέρα του μπροστά σε αναμμένες φωτιές, κάποιοι τρίτοι ότι τον είδαν να έχει τα χέρια του κόκκινα από αίμα.

Να ήταν μάγος, νεκρομάντης; Να ήταν δολοφόνος αθώων, μικρών παιδιών; Η μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο ήταν ο λιγομίλητος υπηρέτης του, που έβγαινε, ψώνιζε και αμέσως κλεινόταν σπίτι με το αφεντικό του.


Σε κάθε άνθρωπο, όμως, αναλογεί και μια περίεργη, πονηρή γειτόνισσα. Και η γειτόνισσα της ιστορίας μας κατάφερε να μάθει το μυστικό του γέρου αλχημιστή. Τον είδε να φτιάχνει μια αλλόκοτη ζύμη, με αλεύρι και αυγά, και ύστερα να την κόβει σε πολλά, περίεργα σχήματα και να τη βάζει σε καυτό νερό. Τον είδε να ανακατεύει διάφορα παράταιρα υλικά, να τα χτυπάει σε γουδί και να τα ρίχνει πάνω στη ζύμη. Τον είδε να τρώει τα μυστικά του εδέσματα παρέα με τον υπηρέτη. Τον άκουσε να διηγείται ιστορίες παλιές, της νιότης του, όταν ήταν πλούσιος και χαιρόταν τη ζωή του.
Ο μύθος λέει ότι η πονηρή γειτόνισσα κατάλαβε το μυστικό του γέρου. Αντέγραψε τις κινήσεις του, έκλεψε τις μυστικές συνταγές του και παρουσιάστηκε μια μέρα στο παλάτι, στο Σουηδό βασιλιά της Νάπολης, και του πρότεινε - έναντι αδράς, εννοείται, αμοιβής - να του φτιάξει ένα πρωτοφανέρωτο φαγητό. 

Και ήταν τόση η χαρά του βασιλιά, που διέδωσε σε όλη τη Νάπολη τη συνταγή. Και ο γερος μάγος της κουζίνας; Πικράθηκε τόσο πολύ για την αποκάλυψη του μυστικού του, που έφυγε μακριά και κανείς δεν ξανάκουσε γι αυτόν. Και στη Νάπολη, έζησαν καλά, τρώγοντας από τότε μακαρόνια, κι εμείς καλύτερα.(athinorama.gr)


Μια απολαυστική μακαρονάδα με ντομάτα και κοτόπουλο.

Υλικά 

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκ. σκόρδο σπασμένες
1 μελιτζάνα κομμένη μικρά καρέ
12 πομοντόρια (ντομάτες) φρέσκα ή εμπορίου
10 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (κρύο) στο αλουμινόφυλλο
1 συσκευασία ταλιατέλες 500 γρ.
μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο


Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε χοντρές φέτες και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και το ροδίζουμε για 8' στο σύνολο από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιάτο και το σκεπάζουμε.
Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και ροδίζουμε για 1'.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 2-3'. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και με κουτάλα ζουλάμε να σπάσουν. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10' να λιώσουν οι ντομάτες και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μέσα και βράζουμε για 5'. Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον βασιλικό προς το τέλος του βρασμού.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά, αν τα θέλουμε πιο ζουμερά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, όσο είναι ακόμα ζεστά.

πηγη:argiro.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου