Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Pana Cotta με λεμόνι


Αποτέλεσμα εικόνας για Panna Cotta λεμονι

H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα» και είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στα Επτάνησα.

Είναι φανταστική συνταγή του Chef Marco Garfagnini. Γίνεται σε 2 λεπτα! Φτιάξτε την και απολαύστε την όλοι όπως κι εμείς.

Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. ζάχαρη
2 ζουμερά λεμόνια μέτρια, μόνο το χυμό
λίγα φύλλα δυόσμο, βασιλικό ή μέντα

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, καθώς και βασιλικό, δυόσμο ή μέντα για άρωμα.
Ανακατεύουμε με σύρμα να έρθουν σε σημείο βρασμού, στους 100 βαθμούς.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Φανταστικό, δροσερό, εύκολο, οικονομικό και χωρίς ζελατίνη.

πηγη:argiro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου