Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Λαμπερό δέρμα με μυστικά από όλο τον κόσμο.

  No comments    
categories: 

Από την πατάτα που χρησιμοποιούν οι Ισπανίδες, μέχρι το έλαιο του πουλιού εμού της μακρινής Αυστραλίας, τα «αυτοσχέδια» ελιξήρια αποκαλύπτουν το μυστικό της αληθινής γυναικείας ομορφιάς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Βέβαια, ο ορισμός της ομορφιάς αλλάζει από πολιτισμό σε πολιτισμό, ωστόσο αυτό που παραμένει κοινό είναι το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον των γυναικών για την εμφάνισή τους. Αναζητήσαμε ανά τις ηπείρους μυστικά για υπέροχο δέρμα, που συχνά έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στον χρόνο, στη σοφία των μαμάδων και των γιαγιάδων μας. 

Αίγυπτος
Οι σπόροι της τριγωνέλλας (ή τσιμένι) εξαίρονταν από τους Φαραώ για τις τονωτικές τους ιδιότητες. Μάλιστα, όταν τους σπάμε και τους χρησιμοποιούμε πάνω στο δέρμα, θεωρείται ότι έχουν μαλακτική δράση.


DIY: Χτυπάμε με το γουδοχέρι ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη τριγωνέλλα και ανακατεύουμε με 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο. Αφήνουμε το μείγμα για 30΄, στη συνέχεια στραγγίζουμε και το απλώνουμε στο πρόσωπο. Το χρησιμοποιούμε σαν serum. 

Αυστραλία
Οι Αυστραλοί γνωρίζουν εδώ και χρόνια τα ποικίλα οφέλη του ελαίου του πτηνού εμού (emu oil), ενός συγγενούς είδους της στρουθοκαμήλου: αντιηλιακή προστασία, επούλωση εγκαυμάτων, αποτελεσματική θεραπεία στην αρθρίτιδα. 

Την εμπειρική τους αυτή γνώση έρχονται να επικυρώσουν τώρα επιστημονικά οι ειδικοί τονίζοντας τη μαλακτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. 
Το έλαιο του εμού εξάγεται από το λίπος που εναποτίθεται στο πίσω μέρος του εν λόγω πουλιού, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος μετά τη στρουθοκάμηλο. 

tip: Το emu oil δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μπορούμε να το παραγγείλουμε μόνο διαδικτυακά.

Κίνα
Οι Κινέζες δεν κρύβουν ότι το μυστικό ομορφιάς για μεταξένια μαλλιά και απαλό δέρμα είναι η σόγια. Μελέτες επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά τους, αποδεικνύοντας ότι το γάλα σόγιας βοηθάει το δέρμα να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα υαλουρονικού οξέος, απαραίτητου συστατικού για νεανική επιδερμίδα.

DIY: Αφήνουμε νιφάδες βρώμης να μουλιάσουν μέσα σε γάλα σόγιας για 30΄ και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας σαν καταπραϋντική μάσκα.

Γαλλία
Οι Γαλλίδες, όταν δεν απολαμβάνουν τα σταφύλια ως κρασί στο ποτήρι τους, τα χρησιμοποιούν ως αντιγηραντική φόρμουλα στο πρόσωπό τους. Οι πολυφαινόλες που περιέχουν έχουν πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών, που αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία της επιδερμίδας, προσφέροντάς της σύσφιγξη και λάμψη. Σπουδαία είναι και η παρουσία ρεσβερατρόλης, μιας ουσίας με γνωστές αντιγηραντικές ιδιότητες.


DIY: Καθαριστικό προσώπου Αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες από ένα μεγάλο τσαμπί σταφύλι, το λιώνουμε και τρίβουμε τον πολτό στο πρόσωπό μας. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Αντιρυτιδική θεραπεία Λιώνουμε ξεφλουδισμένες ρώγες σταφυλιού και αφήνουμε τον πολτό για 20΄ σε σημεία όπου έχουμε έντονο πρόβλημα ρυτίδων έκφρασης. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.


Ιαπωνία 
Στην Ιαπωνία οι γυναίκες συνδυάζουν το ασπράδι του αυγού με τον χυμό λεμονιού και χρησιμοποιούν το μείγμα στο πρόσωπό τους ως λευκαντικό. Πράγματι, η πρωτεΐνη και η λεκιθίνη του αυγού, μαζί με τη βιταμίνη C από το λεμόνι, έχουν λευκαντική και ενυδατική δράση. 


DIY: Ανακατεύουμε τα ασπράδια 2 αυγών μαζί με τον χυμό από μισό λεμόνι μέχρι να γίνουν αφρός και με ένα καθαρό πινέλο μακιγιάζ απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας. Το επόμενο πρωί, όμως, δεν ξεχνάμε να βάλουμε αρκετή ποσότητα αντιηλιακού στο πρόσωπό μας, γιατί η επιδερμίδα μας θα είναι ευαίσθητη.                          
Βραζιλία 

Το babassu είναι το παραδοσιακό λάδι ομορφιάς της Βραζιλίας, το οποίο εξάγεται από τα ομώνυμα δέντρα του Αμαζονίου. Μοιάζει με το λάδι καρύδας και έχει την ιδιότητα να λιώνει μόλις έρχεται σε επαφή με τη θερμοκρασία του δέρματος, παρέχοντας προστασία και μαλακτική δράση. 

tip: Δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μπορούμε να το παραγγείλουμε μόνο διαδικτυακά. 

Ινδία 
Οι γυναίκες στην Ινδία ξέρουν να… κακομαθαίνουν τα μαλλιά τους. Ένα από τα αγαπημένα τους τονωτικά είναι το ινδικό φραγκοστάφυλο (amla), το οποίο χρησιμοποιείται απευθείας πάνω στο δέρμα του κεφαλιού ως θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας, αλλά και ως μαλακτικό μαλλιών.


tip: Το βρίσκουμε στα φαρμακεία ως τοπικό διάλυμα, αλλά και σε μορφή χαπιού. 

Ιταλία 
Οι Ιταλίδες δεν χρησιμοποιούν μόνο το μακιγιάζ για να δείχνουν ωραίες, αλλά φροντίζουν την ομορφιά και από… μέσα. Το βράδυ, λοιπόν, πριν κοιμηθούν, απλώνουν λίγο καστορέλαιο (castor oil) στις βλεφαρίδες τους. Χάρη στο λινολεϊκό και στεατικό οξύ που περιέχει, το καστορέλαιο θρέφει τις βλεφαρίδες και τις κάνει να φαίνονται πιο πυκνές.


DIY: Βάζουμε καστορέλαιο μέσα σε ένα καθαρό μπουκαλάκι και χρησιμοποιούμε μια μπατονέτα ή ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας για να απλώσουμε το λάδι σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων. 

Ισπανία 
Απλό και ανέξοδο το μυστικό ομορφιάς των Ισπανίδων, οι οποίες χρησιμοποιούν την πατάτα για να ξεκουράσουν τα μάτια τους και να σβήσουν τους μαύρους κύκλους. Η πατάτα διαθέτει έναν φυσικό αποχρωματιστικό παράγοντα, ο οποίος μπορεί να βελτιώσει σε έναν βαθμό την κατάσταση των μαύρων κύκλων, ενώ παράλληλα δρα θετικά και στη μικροκυκλοφορία γύρω από τα μάτια.


DIY: Κόβουμε μια πατάτα σε λεπτές φέτες, τις οποίες τοποθετούμε για 15΄ πάνω στα μάτια μας. 
ΛΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΚΟΥ, δερματολόγος-αφροδισιολόγος.

πηγη:vita.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου