Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πιτάκια με κοπανιστή και ούζο

  No comments    
categories: 

Παραδοσιακή συνταγή από τη Χίο όπου διόλου δεν υστερεί στην παραγωγή κοπανιστής από τη Μύκονο και την Τήνο. Το ζυμάρι τους είναι αρωματισμένο με ούζο και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος μεζές για ένα υψηλόβαθμο αλκοόλ.
Υλικά

(Για 6 άτομα)

Για τη γέμιση
1 1/2 φλιτζάνι κοπανιστή

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
Για το φύλλο
6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ούζο
3/4 κιλό αλεύρι λευκό μαλακό
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό


Εκτέλεση

1. Για τη ζύμη, ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το ούζο. Ανακατεύετε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε την ζύμη για 20' ,για να ξεκουραστεί.

2. Χωρίζετε την ζύμη σε μικρές μπάλες. Τοποθετείτε τις μπάλες πάνω σε έναν πάγκο εργασίας που έχετε αλευρώσει ελαφρά. Χρησιμοποιείτε πλάστη για να ανοίξετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 1-1,5 εκ.. Για να σχηματίσετε στρογγυλά η τετράγωνα κομμάτια από τα λεπτά φύλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κουπ-πάτ η το επάνω μέρος από ένα ποτήρι κρασιού σαν κουπ-πάτ.

3. Τοποθετείτε με ένα κουταλάκι του γλυκού την κοπανιστή πάνω σε κάθε τετράγωνο η στρογγυλό κομμάτι. Κλείνετε κάθε κομμάτι διπλώνοντάς το στα δύο σαν μισοφέγγαρο και ενώνετε τις άκρες τους πατώντας τα στην άκρη με ένα πιρούνι ώστε να μην ανοίξουν.
4. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τηγανίζετε τα πιτάκια αφού έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο, για 4΄-5΄ μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετείτε τα κοπανιστοπιτάκια σε μια πιατέλα την οποία έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί για να «τραβήξει» το λάδι. Σερβίρετε τα κοπανιστοπιτάκια ζέστα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ
Η κοπανιστή έχει την δυνατότητα να απαλύνει σε γεύση αν την αναμείξεις με λίγο γιαούρτι σακούλας. Η αναλογία είναι 200γρ. γιαούρτι σακούλας ανά 1/2 κιλό κοπανιστή.


πηγη:mirsini.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου