Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα του αρχάριου με πορτοκάλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς



Φέτος,μπορείτε να δοκιμάσετε μια φρουτένια βασιλόπιτα με κομμάτια από αποξηραμένα φρούτα και αρώματα από ξηρούς καρπούς! Ανακαλύψτε αυτή την συνταγή που είναι πραγματικά πολύ εύκολη! Έχει μόνο λίγα εύκολα βήματα και το μίξερ κάνει όλη τη δουλειά για εσας!


Υλικά

300 γρ ξερά φρούτα (όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, κρανμπερις, σταφίδες) ψιλοκομμένα
200 γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (περίπου 3 πορτοκάλια)
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη άχνη
125 γρ λευκό αμύγδαλο, αλεσμένο σε σκόνη
125 γρ φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
6 μεγάλα αυγά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα μέσα στο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα.
Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη άχνη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και παχύρευστη λευκή κρέμα.
Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ τον πολτό από το πορτοκάλι με τα ξερά φρούτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτυπήμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Με μια κουτάλα διπλώνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για μια ώρα.

Tip

Για το food styling χρησιμοποίηθηκε γλάσο, χρωματισμένη ροζ ζάχαρη και μπλε ζαχαρωτά σε σχήμα νιφάδας. 
Μπορείτε όμως απλά να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη!


πηγη:sokolatomania.gr/by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!



Χρωματιστή Ζάχαρη


1)Βάζουμε στα τα 2/3 από ένα άδειο βαζάκι ζάχαρη κρυσταλλική.

2)Ρίχνουμε 1-2 σταγόνες χρώματος στη ζάχαρη, κλείνουμε καλά και κουνάμε καλά το βάζο για 1 λεπτό περίπου (χτυπάμε όπως το shaker) ή απλά ανακατεύουμε.

3)Όταν χρωματιστεί όλη η ζάχαρη ομοιόμορφα μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο χρώμα για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που μας έπεσε πολύ χρώμα προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη και θα ανοίξει.

4)Όταν χρωματίσουμε καλά την ζάχαρη την αφήνουμε αραδιασμένη σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσει καλά. Όταν στεγνώσει, μπορεί να διατηρηθεί σε μπολ, βαζάκι ή σακουλάκι χωρίς αέρα για μήνες.

* Το χρώμα ζαχαροπλαστικής θα το βρείτε στα μεγάλα super market 

Λίγα μυστικά ακόμα
Έτσι μπορούμε να στολίσουμε σοκολατάκια ή μπισκότα.

Εάν χρησιμοποιήσουμε υγρό χρώμα ίσως η ζάχαρη κάνει ‘’κόμπους’’ και αρχίσει να μοιάζει με άμμο. Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ και ξανακούναμε έντονα. Η υγρασία σταδιακά θα εξαφανιστεί.

Μπορείτε να χρωματίσετε με τον ίδιο τρόπο και χοντρό αλάτι και να διακοσμήσετε αλμυρούς μεζέδες για εορταστικό μπουφέ. Καλή επιτυχία.


πηγη:sintagespareas.gr


Για το γλάσσο



Υλικά
370 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αβγού
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τη βανίλια, τα ασπράδια μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το γράσο μας είναι έτοιμο προς χρήση!

Μπορούμε να το χρωματίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

πηγη:sintagesmagirikis.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου