Ένα πολύ κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα, με πολύ γλύκα λόγω του πράσου και του καρότου αλλά και μια ήπια οξύτητα λόγω της ντομάτας. Σερβίρετε το με μια πικάντικη φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και καλή απόλαυση!
Υλικά
(Μερίδες 5)
1/2 φλιτζάνιελαιόλαδο
1/2 μέτριο λάχανο χοντροκομμένο
2 μέτρια πράσα το άσπρο μέρος σε ροδέλες
2 καρότα τριμμένα
1,2 λίτρο περίπου
1,2 λίτρο περίπου
ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών(ΓΙΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ)
1/2 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1/2 φλιτζάνι άνηθο-μαιντανό ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα θα ζεστάνουμε το λάδι και θα σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί καλά και στη συνέχεια θα προσθέσουμε το λάχανο μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, βάζουμε τον μισό ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε την ντομάτα, το ρύζι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.
Τέλος θα προσθέσουμε την πάπρικα με τον άνηθο, τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει με ανοιχτή κατσαρόλα για 5 λεπτά ακόμα.
Δεν θέλουμε να παραβράσει το ρύζι και να λασπώσει αλλά να είναι al dente.
πηγη:cookstory.gr
πηγη:cookstory.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου