Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Γλυκιά «πατσαβουρόπιτα»



Αυτή η πίτα δεν ξέρω γιατί λέγεται έτσι , εκείνο που ξέρω είναι ότι είναι υπέροχη! Μάλλον έχει να κάνει με τα φύλλα τα οποία τα τσαλακώνουμε σα να ήταν “πατσαβούρια” , όχι βέβαια γιατί βαριόμαστε ή είμαστε αδέξιοι στα χέρια αλλά επειδή θέλουμε να σχηματίσουμε πτυχές ανάμεσα στα φύλλα , για να τρυπώσει ανάμεσα το βουτυράκι , να τα ψήσει και να τα κάνει τραγανά και υπέροχα και στη συνέχεια να συμπληρώσουμε την “καλλιτεχνία” μας με ένα ζαχαρούχο γάλα , μπόλικη άχνη και κανέλα…τόσο απλά…Πρόκειται για ένα γλύκισμα που ετοιμάζεται πανεύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλους!

Υλικά 

1 πακέτο φύλλα Βυρηττού
150-200 γρ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
Μπόλικη άχνη και κανέλα για το τέλος

Εκτέλεση 
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25×35 , διπλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα , τα κάνουμε “πλισέ” και τα στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο .


Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει (όχι να βράσει) σε ένα μπρίκι ή στα μικροκύματα και περιλούζουμε ομοιόμορφα τα φύλλα


Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδίσουν .

Όταν κοντεύουν να ψηθούν τα φύλλα , ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπωλ , το διαλύουμε με το φρέσκο γάλα , προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά.


Στη συνέχεια βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο , και περιλούζουμε τα φύλλα με το μίγμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά .


Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα και όταν κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

πηγη:Taste of life by Betty

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου