Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο Τιτανικός ΙΙ θα σαλπάρει το 2018!

  No comments    
categories: 

Το μοιραίο υπερωκεάνιο που βυθίστηκε το 1912 στο παρθενικό του ταξίδι από Σαουθάμπτον προς Νέα Υόρκη αφαιρώντας 1.500 ζωές, ζωντανεύει ξανά.

Δεν πρόκειται για κινηματογραφικό σίκουελ αλλά για ένα απολύτως πραγματικό γεγονός με πρωτοβουλία του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου Κλάιβ Πάλμερ, ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρίας Blue Star Line.


Δημιούργημά τους, ο Τιτανικός ΙΙ ένα υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο πιστό αντίγραφο του βρετανικού πρωτότυπου, του οποίου η κατασκευή κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. 


Το βάρος του νέου Τιτανικού θα ανέρχεται στους 40.000 τόνους. Με εννέα πατώματα και 840 καμπίνες, ο Τιτανικός ΙΙ θα φιλοξενεί 2400 επιβάτες. Θα διαθέτει πισίνα, χαμάμ και έναν επίλογο σε μία ιστορία που θέλει να λησμονήσει.

Το Τιτανικός ΙΙ θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι έναν αιώνα και κάτι μετά την τραγωδία και εντυπωσιάζει καθώς είναι ίδιο με το θρυλικό υπερωκεάνιο και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια. Μόνες διαφορές ότι θα είναι 4 μέτρα μακρύτερο (με συνολικό μήκος 270 μέτρων και ύψος 53 μέτρων) και δεν θα πλησιάσει τα καταραμένα νερά του Ατλαντικού.


Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι τονίζουν πως στη σύγχρονη έκδοσή του, ο Τιτανικός ΙΙ θα διαθέτει αρκετές αυτή τη φορά ναυαγοσωστικές λέμβους και σωσίβια,ενώ για αισθητικούς λόγους στο ένα κατάστρωμα θα υπάρχουν βάρκες όμοιες με εκείνες που είχε το ιστορικό πλοίο.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας Blue Star Line, James McDonald, ο νέος Τιτανικός θα είναι ένα πολύ σύγχρονο πλοίο, με εξελιγμένα συστήματα GPS και πολύ σύγχρονα ραντάρ, και γενικά οτιδήποτε πρέπει να έχει ένα πλοίο του 21ου αιώνα.

Το πρώτο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το 2018 με αφετηρία το λιμάνι Jiangsu της Κίνας και προορισμό το Ντουμπάι. 

Το αποτέλεσμα, παραπάνω από εντυπωσιακό: οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις συγκλονιστικές ομοιότητες, που σε κάποιους προκαλούν θαυμασμό και σε άλλους ανατριχίλα.














ΠΗΓΗ:thetravelbook.gr/cnn.gr/thetoc.gr











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου