Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Σαλάτες:10 tips που θα τις «απογειώσουν»

  No comments    
categories: 


Την επομένη φορά λοιπόν που θα ετοιμάσεις σαλάτα, δώσε βάση στα παρακάτω 10 κόλπα για ένα μοναδικό γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα …

1. Πλύνε πολύ προσεχτικά τα λαχανικά τρίβοντας τα κάτω από τη βρύση για να φύγουν όλα τα υπολείμματα χώματος και φυτοφαρμάκων. Μην ξεχάσεις να τα στραγγίσεις σε ένα ειδικό σκεύος για σαλάτες για να αφαιρέσεις όλο το νερό.


2. Ρίξε αλάτι στο dressing. Είτε χρησιμοποιείς λάδι ή ξύδι, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις αλάτι στη sauce για να της χαρίσει επιπλέον γεύση.

3. Χρησιμοποίησε συστατικά με διαφορετικές υφές όπως για παράδειγμα ξηρούς καρπούς μαζί με τυριά σε μορφή κρέμας, αποξηραμένα φρούτα, crackers κ.α

4. Πρόσεξε την ισορροπία στη γεύση. Μπορείς να προσθέσεις γλυκά, αλμυρά, ξινά ή πικρά στοιχεία, που θα συνδυάζονται μεταξύ τους, χωρίς να υπερέχει κάποιο ιδιαίτερα.

5. Προτίμησε τα λαχανικά εποχής, για περισσότερη γεύση και άρωμα.

6. Χρησιμοποίησε την ίδια ποσότητα συστατικών.

7. Ψήσε τους ξηρούς καρπούς, για πιο έντονη και τραγανή γεύση.

8. Πειραματίσου με διαφορετικά έλαια και ξύδια. Μπορείς να δοκιμάσεις έλαιο από αβοκάντο, από καρύδια, από αμύγδαλα ή μπαλσάμικο ξύδι και ξύδι σαμπάνιας.

9. Χρησιμοποίησε αρωματικά βότανα ή ακόμα και φαγώσιμα λουλούδια που χαρίζουν χρώμα και ιδιαίτερη γεύση στις σαλάτες.

10. Πρόσθεσε ένα ψαγμένο topping όπως για παράδειγμα blue cheese, foie gras, το οποίο θα κάνει τη σαλάτα σου μοναδική.


πηγη:myfit.gr







Related Posts:

  • Μπακαλιάρος με κουρκούτι video Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κ… Read More
  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά! Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κατανά… Read More
  • Πατάτα τριφτή Μια καταπληκτική συνταγή με πατάτες, η οποία μοιάζει με τηγανίτα πατάτας, απλώς είναι λίγο διαφορετική. Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει με όλα τα … Read More
  • Προτάσεις για το καλύτερο κουρκούτι Το κουρκούτι είναι λεπτόρρευστη ζύμη που παρασκευάζεται με νερό, αλεύρι και μαγιά. Χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος πριν το τηγάν… Read More
  • Υγράλατος μπακαλιάρος και σκορδαλιά:Tα καλύτερα tips Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται τις δυο Κυριακές μέσα στην Σαρακοστή σύμφωνα με τα έθιμα μας. Η μια είναι του Ευαγγε… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου