Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Διακοσμήστε το Πασχαλινό σας τραπέζι!

  No comments    
categories: 

Βλέποντας λοιπόν την άνοιξη να έχει έρθει πια, και πλησιάζοντάς το Πάσχα, σήμερα θα δούμε τρόπους να στολίσουμε το τραπέζι! Είτε αυτό θα είναι το Πασχαλινό μας, είτε ένα οποιοδήποτε τραπέζι γιορτινό που θέλουμε να του δώσουμε νότα ανοιξιάτικη! Απλές λύσεις, με αντικείμενα και υλικά που βρίσκουμε στο σπίτι, μας εμπνέουν για έναν στολισμό χαρούμενο!
Συνδιάζουμε (όχι απαραίτητα) βαμμένα πασχαλινά αυγά, μαζί με καρότα και φυσικά λουλούδια.


Βάλτε σε μια πιατέλα μαζί με λίγα λουλούδια μερικά κεράκια- αυγά στις αποχρώσεις που θέλετε. Ανάψτε τα όταν περιμένετε κόσμο και το σπίτι σας αμέσως θ΄αποκτήσει πασχαλινή ατμόσφαιρα!


Τα βάζα! Διακοσμήστε τα! Βάλτε μέσα λεμόνια και πορτοκάλια κομμένα σε φλούδες για να τους δώσετε χρώμα, ή καλύψτε ένα μέρος τους με δαντέλες!



Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις λέξεις Easter, Πάσχα, Χρόνια Πολλά κτλ, με κομμένα γράμματα πάνω σε γλαστράκια. Τα γράμματα τα χρωματίζουμε, και τα διακοσμούμε με χρυσόσκονη, ενώ μέσα στα γλαστράκια τοποθετούμε μπαστούνια με αυγά. Ολοκληρώνουμε το στολισμό με κορδέλες σε παλ αποχρώσεις! Θα βρείτε τέτοια διακοσμητικά σε μαγαζιά με εποχιακά είδη!

 

Το αυγό σε χαρούμενα χρώματα, διατηρήστε το σαν στοιχείο διακόσμησης και πιο ελευθέρα σε όλο το τραπέζι. Σκορπίστε αυγά ανάμεσα στα πιάτα, δημιουργήστε φωλιές και βάλτε τα αυγά μέσα, ένα για κάθε πιάτο, ή ενώστε σειρές με αυγά (περάστε τα σε κλωστή, ή κολλήστε τα από τα πλάγια) δημιουργώντας γιρλάντα που θα διατρέχει όλο το τραπέζι.



Επικεντρώσου σε κάθε πιάτο και βρες την ιδέα που σου ταιριάζει! Για παράδειγμα ένας σοκολατένιος λαγός στο κέντρο κάθε πιάτου είναι μια πολύ γλυκιά έκπληξη για τους καλεσμένους σου! Μπορείς επίσης να φτιάξεις φωλίτσες από το χαρτί που γεμίζουμε τα κουτιά των δώρων και στο κέντρο να βάλεις ένα αυγό με αυτοκόλλητο ή ζωγραφισμένο! Μια εξίσου κομψή ιδέα είναι να δέσεις τις πετσέτες σου με κορδέλα και να στηρίξεις πάνω ένα πασχαλινό πουλάκι ενώ δίπλα μπορείς να βάλεις το αυγό. Τέλος, βάλε σε κάθε πιάτο από μια πασχαλινή καρτούλα με το δικό σου μήνυμα!

Διπλώστε τις πετσέτες σας δημιουργώντας χαριτωμένα λαγουδάκια ή περάστε τις μέσα σε ειδικά, παιχνιδιάρικα, πασχαλινά δαχτυλίδια.




πηγη:tospitakimou.gr/womannow.gr/mothersblog.gr/tlife.gr/inartblog.com








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου