Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Επίσκεψη σε νεογέννητο:Τι πρέπει να ξέρετε

  No comments    
categories: 



Είτε πρόκειται για την καλύτερη σας φίλη που μόλις γέννησε, είτε για κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, η αλήθεια είναι ότι η πρώτη επίσκεψη στο σπίτι, για να δείτε το νεογέννητο, έχει τους δικούς της άγραφους νόμους, που την διαφοροποιούν από όλες τις άλλες τυπικές επισκέψεις!

Εαν θέλετε λοιπόν να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τη λεχώνα, θα πρέπει να τηρήσετε αυτούς τους 9 αδιαπραγμάτευτους κανόνες!

-Ρωτήστε την μητέρα εάν είναι έτοιμη για επισκέψεις, και εαν απαντήσει θετικά κανονίστε πότε θα την επισκεφτείτε. Μην πιέσετε ποτέ την μητέρα αν σας πει οτι δεν είναι έτοιμη και μην πείτε αόριστα οτι θα την επισκεφτείτε. Καλό είναι να γνωρίζει ακριβώς την ημέρα και την ώρα που θα πάτε.
-Να σέβεστε το ωράριο της μητέρας. Το να είσαι λεχώνα είναι τουλάχιστον εξουθενωτικό… Φροντίστε λοιπόν να την επισκεφτείτε λογικές ώρες που θα βολεύουν τόσο εκείνη, όσο και το μωρό.
-Μην μείνετε πολύ. Είναι κουρασμένη και χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με ησυχία. Μην μείνετε περισσότερο από μια ώρα, εκτός κι αν η ίδια σας το ζητήσει.


-Φέρτε φαγητό. Μεσημεριανό, κάποιο γλυκό ή ακόμη και μια σακουλίτσα με τα αγαπημένα της σάντουιτς. Δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα στην συγκεκριμένη φάση της ζωής της και με το να της φέρετε φαγητό μόνο βοήθεια θα της προσφέρετε!
-Πλύνετε τα χέρια σας μολις μπείτε στο σπίτι της και ρωτήστε πριν αγγίξετε το μωρό. Μην την φέρετε σε δύσκολη θέση να σας το ζητήσει από μόνη της. Το νεογέννητο είναι ευαίσθητο και οποιοδήποτε μικρόβιο μπορεί να το αρρωστήσει. Επίσης, η μητέρα είναι εξίσου ευαίσθητη με την προστασία του μωρού του, οπότε το πλυσιμο των χεριών σας είναι απαραίτητο! Σε περίπτωση που για δικούς της λόγους δεν θελήσει να αγγίξετε το μωρό, θα πρέπει να το σεβαστείτε.
-Προσφερθείε να προσέχετε το μωρό ώστε να κάνει ένα μπάνιο. Εαν είστε κοντινή της φίλη ή συγγενής, μπορείτε να προσφερθείτε να προσέχετε το μωρό ώστε να προλάβει να κάνει ένα μπανάκι. Δεχθείτε όποια απάντηση σας δώσει, χωρίς να επιμένετε.
-Πείτε όχι σε όποιο κέρασμα σας προφέρει η μητέρα. Είστε εκεί για να βοηθήσετε και όχι για να σας περιποιηθούν. Αρνηθείτε οποιοδήποτε κέρασμα τόσο γι ανα μην κουράσετε τη μητέρα, όσο και για να της μείνουν τα κεράσματα για τον επόμενο καλεσμένο της που ίσως δεν πει «όχι»

-Μην φέρετε τα παιδιά σας μαζί. Είναι προτιμότερο να μην την επισκεφτείτε καθόλου από το να το κάνετε μαζί με τα παιδιά σας. Καταρχάς λόγω μικροβίων που όλα τα παιδιά κουβαλάνε, και κατά δεύτερων λόγω φασαρίας. Όσο ήσυχα κι αν είναι, θα θελήσουν να πάνε τουαλέτα, να πιάσουν το μωρό και να παίξουν μαζί του. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κουράσετε και ν α αγχώσετε την μητέρα.
-Μην δίνετε συμβουλές. ΠΟΤΕ και ΚΑΜΙΑ. Όσο καλά κι αν έχετε μεγαλώσει τα παιδιά σας, κάθε μαμά επιλέγει δικούς της τρόπους ανατροφής των παιδιών. Η μόνη περίπτωση που μπορείτε να την συμβουλέψετε για κάτι είναι ΜΟΝΟ αν σας ρωτήσει.

πηγη:babyradio/Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου