Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Κέικ σοκολάτας με βύσσινα


Αν σας αρέσουν τα βύσσινα, αυτό θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας κέικ!
Γλυκό όσο πρέπει, με πλούσια, σοκολατένια γεύση και με μια ελαφριά ξινούτσικη γεύση που του χαρίζουν τα βύσσινα... πυκνή υφή, ελαφρά υγρό...οκ δεν περιγράφω άλλο!
Ένα κέικ που υπόσχεται πολλά... Αν το θέλετε πιο γλυκό, μπορείτε να το συνοδέψετε με παγωτό ή με μια εύκολη γκανάζ σοκολάτας.  Και έτσι απλά το κέικ περνάει σε άλλη διάσταση.
Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή και με φράουλες αντί για βύσσινα! Τα λόγια εδώ είναι περιττά... Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την φράουλα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!
Υλικά
3 φλ. αλεύρι, συν επιπλέον 5 κουταλιές γεμάτες για τα βύσσινα (*δες την εκτέλεση)
3 φλ. ζάχαρη
1 1/5 φλ. κακάο
1 βανίλια
½ κ. γλ. αλάτι
3 κ γλ. μπέικιν
¾ φλ. σπορέλαιο
1 ½ φλ. γάλα
3 αυγά μεγάλα
 ½ φλ. χυμό βύσσινο ή φράουλα (από τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε)
 ½ φλ. νερό χλιαρό
 2 φλ. βύσσινα, κομμένα στην μέση χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
-Πατάμε τα βύσσινα με το χέρι για να βγάλουν τα πολλά ζουμιά τους (όχι τελείως. Τον χυμό που θα βγάλουν τον κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή ). Ανακατεύουμε τα βύσσινα με τις 5 κ.σ. αλεύρι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
-Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά (αυγά, γάλα, σπορέλαιο, χυμό, νερό).
-Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ όλα τα στερεά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, αλάτι, βανίλια).
-Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά.
-Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα βύσσινα και ανακατεύουμε ελαφρά να πάνε παντού.
-Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με τον φούρνο σας).

Γκανάζ σοκολάτας

Υλικά
κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά (200 ml)
κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάο (250 γρ.)

Εκτέλεση
-Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει.
-Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ.
-Όταν είναι έτοιμη η κρέμα γάλακτος, την ρίχνουμε στο μπολ. -Ανακατεύουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί η γκανάς.

-Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.


πηγη:foodstates.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου