Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Κοντινές αποδράσεις για τριήμερο!


Πάμε λοιπόν να δούμε 5 κοντινές, και συνάμα οικονομικές αποδράσεις!

Τζιά
Η μικρή απόσταση της από την Αττική (μόλις 16 μίλια από το Λαύριο) το κυκλαδίτικο χρώμα της, οι πολλές ήσυχες παραλίες και η πλούσια ιστορική παράδοση την κάνουν ιδανικό προορισμό για μικρές η μεγάλες διακοπές. 


Γιαλισκάρι

Το Γιαλισκάρι είναι η τέλεια επιλογή για το πρώτο σας μπάνιο, καθώς η απαλή, χρυσαφένια άμμος και τα πεντακάθαρα νερά θα σας ικανοποιήσουν πλήρως! Κάντε τη βόλτα σας στο παραδοσιακό ψαροχώρι Βουρκάρι, όπου αποτελεί τόπο συγκέντρωσης πολλών ιδιοκτητών σκαφών, και είναι και η ακριβότερη περιοχή του νησιού.

Αίγινα

Στην Αίγινα μπορείς να έρθεις άνετα ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή, αφού οι αναχωρήσεις των πλοίων είναι εξαιρετικά πυκνές και συνεχίζονται έως αργά το απόγευμα. Ομως σίγουρα αξίζει να βάλεις μια-δυο διανυκτερεύσεις στο πρόγραμμα για να ζήσεις τα ρομαντικά δειλινά και τις γλυκές βραδιές στο γοητευτικό αυτό νησί.
Αγία Μαρίνα

Ιδανικός προορισμός για τις πρώτες σας εξορμήσεις, η Αίγινα, μιας και συνδυάζει οικονομικές διακοπές με όμορφα τοπία. Απολαύστε τον καφέ σας στο λιμάνι της Πέρδικας, και ανεβείτε στο λόφο της Παλαιοχώρας με την καταπληκτική θέα! Κολυμπήστε στις παραλίες Κλειδί, Μαραθώνας και Αγία Μαρίνα

Μύκονος
Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού.
Η Μύκονος ήταν από τα πρώτα ελληνικά νησιά που αναπτύχθηκε τουριστικά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. 

Μικρή Βενετία

Σήμερα η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη. Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη χώρα ονομάζεται μικρή Βενετία λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.
Στη Μικρή Βενετία, θα χαρείτε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας, ενώ με μια βόλτα στα Ματογιάννια τον παράδεισο των shoppers,θα χορτάσει το μάτι σας από τις πανάκριβες βιτρίνες μια και θεωρείται,μάλιστα,από τους πιο ακριβούς δρόμους της Ευρώπης  αλλά και τα μικρότερα τουριστικά,κουκλίστικα μαγαζάκια.

Άνδρος
Πάρτε το ταίρι σας από το χέρι και αποδράστε στο βορειότερο νησί των Βορείων Κυκλάδων μόνο 2,5 ώρες ταξίδι, με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας, είναι αρκετές για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.
Μια must επίσκεψη είναι στο βυθισμένο Ρωμαϊκό λιμάνι τής Αρχαίας Παλεόπολης, τον γεωμετρικό Πύργο τού Αγίου Πέτρου, το γραφικό λιμάνι στο Γαύριο, το αρχαίο Ελληνικό Υδραγωγείο αλλά και στην γραφική πρωτεύουσα της Άνδρου που βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού και αποτελείται από την παλιά και τη νέα πόλη. Είναι χτισμένη επάνω σε μια χερσόνησο και καταλήγει σε ένα νησάκι όπου είναι χτισμένο το Μεσαιωνικό Κάστρο, το οποίο προστάτευε την πόλη από τις επιθέσεις. Στην παλιά πόλη θα δείτε να στέκεται αγέρωχο το επιβλητικό άγαλμα του «Αφανούς Ναύτη» της Άνδρου.

Παραλία Άχλα!

Θα αγαπήσετε με την πρώτη ματιά την καταπράσινη και… εφοπλιστική Άνδρο, καθώς ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στη φυσική ομορφιά και τη φινέτσα. Το νησί ξεχωρίζει, καθώς δεν έχει τα κλασικά κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά, ενώ η καλύτερη παραλία του είναι τα Άχλα!

Σύρος

Ένα νησί που μαγεύει με τους συνδυασμούς του. Μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα, η Σύρος έχει τόσα πολλά να δου δείξει, και άλλα τόσα να σου πει.Θαυμάστε την αρχοντική ομορφιά της Ερμούπολης της μυθικής πρωτεύουσας των Κυκλάδων.
Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της εφοπλιστικής συνοικίας «Βαπόρια» και στην καταπληκτική Ντελαγκράτσια . Ο κάθε περίπατος στην Ερμούπολη θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης. Το δημαρχείο της πόλης, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά θεάματα του νησιού, η πλατεία Μιαούλη αλλά και η πιο βιομηχανική περιοχή του νησιού στο Ναυπηγείο του Νεωρίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η Ερμούπολη αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στις αρχές του 19ου αιώνα το οποίο, με το πέρας των ετών, μετατράπηκε σε μια αστικοποιημένη βιομηχανική πόλη στις αρχές του 20ου. Το Βιομηχανικό Μουσείο της πόλης έχει τις απαντήσεις για όλες τις πτυχές της ιστορίας της Ερμούπολης και για αυτό θα ήταν καλό να το επισκεφθεί όποιος περιπλανηθεί στη Σύρο.


Άνω Σύρος

Βάλτε τα άνετα παπούτσια σας για να ανεβείτε τα αμέτρητα σκαλοπάτια του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, και να απολαύσετε τη συγκλονιστική θέα του νησιού. Αν μάλιστα πιείτε και το λικέρ σας στο «Συριανών Καφεποτείο» (Δομένικου Βεντούρη 7), θα νιώσετε την πλήρη ευτυχία!

πηγη:travelstyle.gr/
ethnos.gr/escapeteam.gr/olympicair.com/clickatlife.gr/ekdromi.gr

























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου