Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Χάπι της έπομενης μέρας

  No comments    
categories: 

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι ένας τρόπος επείγουσας αντισύλληψης και σκοπός του είναι να εμποδίσει μια εγκυμοσύνη μετά από επαφή χωρίς προφυλακτικό ή σε περίπτωση που σπάσει το προφυλακτικό.
Η γυναίκα μπορεί να πάρει το χάπι αμέσως μετά την επαφή, άλλα και προκαταβολικά αν π.χ. έχει άγχος.
Υπάρχουν πάνω από ένα χάπια που μπορεί να πάρει μια γυναίκα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Ο χρόνος εντός του οποίου πρέπει να το πάρει ανάλογα με το ποιο θα επιλέξει κυμαίνεται από 72 ως 120 ώρες. Όσο νωρίτερα ληφθεί πάντως, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι. Το ιδανικό είναι να το πάρει εντός του πρώτου 24ώρου μετά την επαφή και καλύτερα με το φαγητό.(onmed.gr)


Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Εάν είχατε ερωτικές σχέσεις χωρίς προφυλάξεις και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνετε μητέρα, έχετε δίκιο να σκέφτεστε την επείγουσα αντισύλληψη.

Ενεργήστε γρήγορα. Η επείγουσα αντισύλληψη είναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται όσο το δυνατό γρηγορότερα και σε διάστημα 24 ωρών μετά από την επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Όταν λοιπόν το ωάριο απελευθερώνεται (έχετε ωορρηξία) τα σπερματοζωάρια που είναι μέσα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο.

Το χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη ακόμα και όταν πρόκειται να έχετε ωορρηξία – όταν ο κίνδυνος να μείνετε έγκυος είναι μεγαλύτερος.

Μερικά χάπια έως και όλες οι εταιρίες είναι τώρα εγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάθεση στο φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα στη χώρα σας.

Είναι κατάλληλο για γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και γίνεται καλά ανεκτό.

Το χάπι λαμβάνεται ως ένα μόνο δισκίο. Προορίζεται για περιστασιακή χρήση και δεν πρέπει να αντικαθιστά μια τακτική μέθοδο αντισύλληψης.

Εάν επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή μετά τη χρήση του χαπιού, χρησιμοποιήστε μια μέθοδο αντισύλληψης φραγμού μέχρι την επόμενη περίοδό σας.

Το χάπι της επόμενης ημέρας δεν προκαλεί έκτρωση. Δρα καθυστερώντας ή εμποδίζοντας την απελευθέρωση ωαρίου. Εάν είστε έγκυος είναι πολύ αργά για επείγουσα αντισύλληψη, γιατί αυτή δρα για την αποφυγή της έναρξης μιας εγκυμοσύνης. Δεν πρέπει λοιπόν να πάρετε το χαπι εάν είστε ήδη έγκυος.

Διαβάζετε πάντα το φύλλο οδηγιών πριν τη λήψη του.
πηγη:slideplayer.gr





























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου