Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Γλουτοί: Τα μυστικά για να αποκτήσετε γλουτούς... made in Brazil.

  No comments    
categories: 


Ριάνα, Ρόζι Χάντινγκτον, Τζένιφερ Λόπεζ, όλες μαγνητίζουν τα βλέμματα όταν ποζάρουν με την... πλάτη στο φωτογραφικό φακό. Είναι εκείνες οι στιγμές που αισθανόμαστε να μας κατακλύζει ένα τεράστιο κύμα ζήλιας, στη θέα και μόνο των άψογων γλουτών τους: στητοί, σφιχτοί, καλοσχηματισμένοι, δίχως ίχνος κυτταρίτιδας.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αυτό το καλοκαίρι αποφάσισαν να βάλουν τα δυνατά τους και να μεταμορφώσουν το πιο σέξυ σημείο της σιλουέτας τους, τότε τα νέα για εσάς είναι πολύ καλά. Οι ειδικοί υπόσχονται πως μπορείτε να τα καταφέρετε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Με στοχευμένη γυμναστική, ισορροπημένη διατροφή, τα κατάλληλα προϊόντα, με μικρές επεμβάσεις στο ιατρείο αλλά και αλλαγές στην καθημερινότητά μας, τα βραζιλιάνικα οπίσθια θα πάψουν να είναι μια υπόθεση για λίγες.

1. Έξυπνα workouts
Δεν χρειάζεται να περάσετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας μέχρι την άδεια στο γυμναστήριο. Το εισιτήριο για σμιλεμένους, ζουμερούς και ανορθωμένους γλουτούς είναι να στοχεύσετε κατευθείαν στα... σημεία. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά προγράμματα που υπόσχονται ορατά αποτελέσματα. Επιλέξτε, λοιπόν, αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Βαθιά καθίσματα 
Τα αγαπούν ιδιαίτερα οι σταρ και όχι άδικα. Το συγκεκριμένο είδος άσκησης είναι εύκολο, δεν απαιτεί εξοπλισμό, ενώ συμβάλλει όχι μόνο στην ανόρθωση των γλουτών, αλλά και στην καύση του λίπους που είναι αποθηκευμένο στο... επίμαχο σημείο. 
Τελευταία μάλιστα το workout «30 ημέρες καθίσματα για τέλειους γλουτούς» που ξεκίνησε από το Twitter έχει γίνει fitness trend. Ξεκινάτε με 50 βαθιά καθίσματα (χωρίς διάλειμμα) αυξάνοντας καθημερινά τις επαναλήψεις κατά πέντε (δηλαδή τη 2η μέρα 55, την 3η 60 κ.ο.κ.). Κάθε τέσσερις μέρες (4η, 8η, 12η κ.λπ.) παίρνετε... άδεια και ξεκουράζεστε. Στόχος είναι την 30ή και τελευταία μέρα να εκτελέσετε 250. Προαιρετικά και για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να κάνετε την ίδια άσκηση χρησιμοποιώντας βάρος: ένα μπουκάλι νερό του 1 ½ λίτρου σε κάθε χέρι είναι αρκετό.

30 ημέρες καθίσματα

Γιόγκα 
Μια από τις ομορφότερες γυναίκες του πλανήτη -και Βραζιλιάνα- η Ζιζέλ δηλώνει φαν της ανατολίτικης τεχνικής του ζεν. Σ’ αυτήν χρωστάει την ηρεμία της αλλά και σε μεγάλο βαθμό τους ζηλευτούς γλουτούς της. Η γιόγκα έχει πράγματι πολλαπλά οφέλη: τονώνει το μυϊκό σύστημα, ενισχύει το μεταβολισμό και -συνεπώς- την καύση θερμίδων και λίπους. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Benson-Henry Institute for Mind Body Medicine της Μασαχουσέτης, η δυναμική εκδοχή της προάγει τη λεμφική κυκλοφορία συμβάλλοντας έτσι στην αποτοξίνωση του οργανισμού, αλλά και στη μείωση της ενοχλητικής όψης φλοιού πορτοκαλιού.


Βοοty chic 
Η Ντόρις Άρνολντ, πρωταθλήτρια Γαλλίας στο pole dancing το 2013, δημιούργησε το ομώνυμο workout που υπόσχεται να σας χαρίσει ονειρεμένα οπίσθια και να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σας στα ύψη. Κάθε μάθημα διαρκεί 45’ και περιλαμβάνει μια ανατρεπτική μείξη χορού, ασκήσεων εδάφους και αισθησιακά λικνίσματα των γλουτών. Πάρτε μια πρώτη γεύση στο παρακάτω βίντεο: www.youtube.com

2. Αλλάξτε συνήθειες
Οι παρακάτω μικρές συμβουλές μπορούν να φέρουν δραστικά αποτελέσματα.
Αποφύγετε το ασανσέρ. 
Μπορεί αυτό να θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις των δύο τελευταίων αιώνων, όμως αν θέλετε να τονώσετε και να σμιλέψετε τα οπίσθιά σας χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Για καλύτερα αποτελέσματα κάντε ανάβαση στις μύτες των ποδιών, χωρίς να στηρίζεστε από την κουπαστή και χρησιμοποιήστε τις σακούλες από το σουπερμάρκετ ως βάρη για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της άσκησης.

Σφίξτε τους. 
Κάθε φορά που ασυναίσθητα σκέφτεστε τους γλουτούς των αγγέλων της Victoria΄s Secret, μη χάνετε το κέφι σας. Αντίθετα ασκήστε πίεση στο επίμαχο σημείο. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και σφίξτε τα οπίσθια. Η συγκεκριμένη πρακτική γυμνάζει τους μυς της περιοχής και βελτιώνει το σχήμα τους.


Σταθείτε στο... ύψος σας 
Η άνεση δεν συμβαδίζει με τα καλλίγραμμα οπίσθια. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι οποίοι τονίζουν ότι τα ψηλοτάκουνα βοηθούν στην εκγύμναση των γλουτιαίων αλλά και των οπίσθιων μηριαίων μυών. Προτιμήστε ένα ζευγάρι ανατομικά, ελαφριά παπούτσια με τακούνι μεταξύ 6 και 10 εκ.

Ποντάρετε στο μασάζ 
Αφιερώστε μερικά λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε μασάζ. Η καλύτερη στιγμή είναι όταν είστε στο ντους. Με μια λούφα κάντε μαλάξεις στους γλουτούς με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις. Συνεχίστε με τα ακροδάχτυλα με καθοδική φορά από τη μέση έως το μηρό. Έτσι τονώνεται η κυκλοφορία στην περιοχής, αποβάλλονται οι τοξίνες, ενώ μειώνεται αισθητά η κυτταρίτιδα.

3. Γεμίστε... σοφά το πιάτο σας
Επενδύστε σε ένα ισορροπημένο μενού, αποφύγετε τις... κακοτοπιές και ποντάρετε σε έξυπνα διατροφικά tips. Η Άρτεμις Δρυγιαννάκη, ειδικός εφαρμογών διαιτητικής, συμβουλεύει:

Κάντε νηστεία. 
Μία μέρα την εβδομάδα καταναλώνετε μόνο φρούτα ή λαχανικά εποχής. Η νηστεία είναι μια διαδικασία ξεκούρασης του οργανισμού και του πεπτικού συστήματος με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υγείας, την ενυδάτωση, την αποβολή όλων των τοξινών και την καταπολέμηση της κατακράτησης. Μην το κάνετε όμως για πολλές μέρες χωρίς την παρακολούθηση ειδικού, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μεταβολισμό και τη διαδικασία της πέψης.

Πείτε «όχι» σε βαριές σάλτσες και μεγάλες μερίδες φαγητού που μπλοκάρουν την πέψη και ρίχνουν τους φυσιολογικούς ρυθμούς του οργανισμού, ειδικά το καλοκαίρι που είναι ήδη καταπονημένος από τη ζέστη.


Πίνετε νερό, τσάι, φρέσκους χυμούς φρούτων εποχής 
Το νερό ενυδατώνει, απομακρύνει τις τοξίνες, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά, συμβάλλει στην επανόρθωση των ιστών, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και σίγουρα είναι αναντικατάστατο. Μπορεί όμως να δράσει συμπληρωματικά με ροφήματα που θωρακίζουν την υγεία. Τέτοια είναι το τσάι, το οποίο δρα αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικά (παρασκευάστε το συμπληρώνοντας φρέσκο χυμό λεμονιού), και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων από καρπούζι, βερίκοκο, ανανά, βατόμουρα, κεράσια. Πρόκειται για σημαντικές πηγές βιταμίνης C που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά ελαστικότητα και σφριγηλότητα χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας.

Πείτε «όχι» σε αναψυκτικά 
Μπορεί να δίνουν την αίσθηση ότι ξεδιψούν στιγμιαία, αλλά ουσιαστικά αφυδατώνουν εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχουν, η οποία έχει διουρητική δράση. Αυτό σημαίνει ότι έτσι απομακρύνεται περισσότερο νερό από το σώμα.

«Aντίο» στη ζάχαρη 
Δίνει θερμίδες χωρίς κανένα όφελος, αλλάζει τη λειτουργία του μεταβολισμού και αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης στο αίμα με αποτέλεσμα την αποθήκευση. Παράλληλα επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.

Πείτε «όχι» σε κοκτέιλ 
Όσο απολαυστικά και αν είναι, τα περισσότερα από αυτά περιέχουν ζάχαρη!

Tα κατάλληλα προϊόντα
Στην αγορά θα βρείτε νέες, εξελιγμένες φόρμουλες που υπόσχονται μείωση των πόντων και της κυτταρίτιδας στην περιοχή των γλουτών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φτάνει να τις χρησιμοποιείτε τακτικά, σε συνδυασμό πάντα με σωστή διατροφή και άσκηση.

πηγη:elle.gr










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου