Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μαρμελάδα:Γλυκόξινη με πιπεριές φλωρίνης

  No comments    
categories: 

Μια διαφορετική μαρμελάδα, όχι από φρούτα αλλά Γλυκόξινη Μαρμελάδα από Κόκκινες Πιπεριές!
Μια μαρμελάδα τέλεια, εντυπωσιακή με υπέροχη γεύση που θα συνοδεύσει καταπληκτικά επιτραπέζια τυριά,θα ταιριάξει 
ιδανικά σε σάντουιτς, σε ψητά κρέατα,σε φαγητά με γλυκόξινη γεύση αλλά και θα την χρησιμοποιήσετε όπως μπορείτε να φανταστείτε!
Υλικά
500 gr. κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
1 μήλο κόκκινο ή πράσινο
250 ml. μηλόξυδο
200 gr. ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και αν θέλουμε και την φλούδα (δείτε σημειώσεις στα tips).
Στο multi πολτοποιούμε τις πιπεριές.

Καθαρίζουμε το μήλο, κρατώντας τις φλούδες και το εσωτερικό τους, τα οποία κλείνουμε σε ένα τουλπάνι και το δένουμε καλά.
Tρίβουμε το μήλο στον τρίφτη, στο χοντρό μέρος του.

Βράζουμε την μαρμελάδα αρχικά σε ζωηρή φωτιά και μόλις πάρει 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε την μαρμελάδα.
Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στην κουτάλα. Θέλουμε η μαρμελάδα να βγάλει ένα παχύρευστο σιρόπι, αν είναι λίγο ρευστή δεν πειράζει, μόλις κρυώσει θα πήξει!


Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος!
Tip
Αποστείρωση βάζων: Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί στρωμένο με μια πετσέτα και τα αφήνουμε στον φούρνο στους 100°C μέχρι να στεγνώσουν. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό ενώ και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) και τα αφήνουμε έως ότου κρυώσουν.

πηγη:funkycook.gr/tovima.gr














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου