Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Παλτό: Το κομψό, φινετσάτο και βασικό κομμάτι της χειμερινής μας γκαρνταρόμπα

  No comments    
categories: 

Ένα από τα βασικότερα ρούχα του χειμώνα είναι το παλτό. Δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα καμιάς γυναίκας, γιατί δεν είναι δυνατόν να λείπει! 


Ας πούμε ότι στο θέμα κρύο μας καλύπτουν πολλά άλλα πανωφόρια. Όταν όμως θέλουμε να εμφανιστούμε σε κάποια περίσταση με ένα ωραίο φόρεμα τι άλλο θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για να είμαστε κομψές; 

Μόνο ένα ωραίο και σωστό παλτό. Ναι ναι καλά διαβάσατε. Σωστό παλτό! Γιατί η αγορά του θα πρέπει να μας απασχολήσει. Να βρούμε το σωστό μέγεθος, αλλά και τον σωστό τύπο παλτό που θα μας κολακεύει ανάλογα με το σωματότυπό μας. 


Γενικά οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τα παλτό που το μήκος τους φτάνει στο γόνατο γιατί ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα τους. Με παντελόνια σε φαρδιά ή σε στενή γραμμή, με φορέματα ή φούστες –πάντα στο ίδιο μήκος- και βέβαια, φορώντας το με λεπτό opac καλσόν στο χρώμα του ποδιού με ψηλοτάκουνα μποτάκια ή γόβες, δείχνει μακρύτερα πόδια , άρα πιο ψηλόλιγνη σιλουέτα. 

Αν δε επιλέξουμε και παλτό που διαθέτουν ζώνη το αποτέλεσμα μπορεί να είναι διαφορετικό. Τώρα στο θέμα σχέδιο- ενώ έχουμε επιλογές- τα σχέδια στα παλτό είναι πάνω – κάτω συγκεκριμένα. Μακρύ παλτό με ζώνη και γιακά- ιδανικό και για γυναίκες με περιφέρεια και για ψηλόλιγνες σιλουέτες. 
Έως το γόνατο ταιριάζει σχεδόν σε όλες μας, εκτός από τις πολύ παχουλές που πρέπει να διαλέξουν ένα παλτό σε γραμμή Α΄, ή λίγο πιο ριχτό με λαιμόκοψη, με όχι πολύ χοντρό ύφασμα- θα πρέπει να προσέξουμε να στρώνει ωραία και στο στήθος. 


Όσον αφορά το χρώμα έχουμε πολλές επιλογές. Πέρα από τα καθιερωμένα κλασσικά- μαύρο, καμηλό, μπεζ ,γκρι, καφέ και ροζ- τα παλτό μας μπορεί να είναι και δίχρωμα ή και με περισσότερα χρώματα, συνδυασμένα πάντα με τα ανάλογα σύνολα. 
Αποφύγετε τις ρίγες και τα μεγάλα καρώ. Ταιριάζουν σε λίγες γυναίκες.
Το μαύρο παλτό

Είναι από τα πιο κλασικά και must κομμάτια της χειμερινής μας γκαρνταρόμπας. Είναι το πανωφόρι που ταιριάζει με όλα σου τα ρούχα, αποπνέει θηλυκότητα και στιλ και προπάντων σε κρατάει ζεστή!

Το να επιλέξεις μαύρο παλτό είναι δύσκολη υπόθεση καθώς πρέπει να βρεις αυτό που ταιριάζει ιδανικά στο στιλ σου, κάνει καλή εφαρμογή αλλά και είναι αυτό που θα επιδιώξεις να κρατήσεις στη γκαρνταρόμπα σου για αρκετούς χειμώνες. 



Το μαύρο παλτό είναι πάντα μα πάντα in, όπως το denim παντελόνι, που ξέρεις ότι κάθε χειμώνα θα το τιμήσεις επιλέγοντας το σε πολλές επίσημες αλλά και casual εμφανίσεις σου, και θα το φοράς από το πρωί ως το βράδυ.

Το μαύρο παλτό άνετα μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορο αν δεν φορεθεί με ταυτότητα. Με το κάτι διαφορετικό πάνω του και μαζί του. Να κάποιοι τρόποι ώστε το μαύρο σου παλτό να πάρει άλλον αέρα, πιο stylish.

Έντονο κραγιόν: Τι πιο κομψό από μια γυναίκα που φορά μαύρο παλτό και κόκκινο ή μπορντό κραγιόν. Μην φοβηθείς να κάνεις έντονα τα χείλη σου. Για να δείξει το παλτό, θέλει αντίθεση.


Άσε το παλτό σου ανοιχτό: Τι πιο απλό; Φόρα το εντυπωσιακό σου σύνολο και άστο να φανεί. Το μαύρο παλτό γίνεται σαν jacket.

Κοσμήματα (σκουλαρίκια, statement κολιέ, καρφίτσες): Τα κοσμήματα αναβαθμίζουν αμέσως την εικόνα του μαύρου σου παλτό. Αν ανοίξεις το συρτάρι και δεις μια παλιά καρφίτσα της μητέρας σου ή της γιαγιάς σου μην διστάσεις να την φορέσεις. Η τάση θέλει το παλιό να παίρνει άλλο αέρα. Γίνεται vintage και αναβαθμίζει την εμφάνισή σου.

Με ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ: Ένα μαύρο παλτό από μόνο του δεν θα πει πολλά. Αν δεν συνοδευτεί με ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ, όπως ένα καπέλο ή με μια εντυπωσιακή τσάντα ή με παπούτσια που έχουν ταυτότητα το μαύρο παλτό σίγουρα θα είναι βαρετό στο μάτι.


Κασκόλ, φουλάρι: Ένα κασκόλ ή ένα φουλάρι με ιδιαίτερο σχέδιο ή σε έντονο χρώμα (πχ βουργουνδί που είναι απόλυτα classy και βέβαια ένα από τα hot χρώματα της σεζόν, κόκκινο ή έντονο ροζ) αμέσως αλλάζει την όψη του παλτό σου.


ΠΗΓΗ:in-fashion.gr/joytv.gr/bovary.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου