Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πατσαβουρόπιτα με παστουρμά


Ο παστουρμάς είναι μια λιχουδιά την οποία μερικοί αγαπάνε χωρίς ενδοιασμούς και άλλοι μισούν με πάθος, εάν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε αυτήν την πολύ εύκολη και απλή συνταγή!
Μια εντελώς διαφορετική πατσαβουρόπιτα που  φτιάχνει ο σεφ Βασίλης Καλλίδης που θα αφήσει και τον πιο δύσκολο Κωνσταντινουπολίτη καλεσμένο σας άφωνο!




Υλικά

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για πίτες 
3 κ.σ. βούτυρο 
10 φέτες παστουρμά 
250 γρ. κασέρι
200 γρ. κεφαλοτύρι
6 αβγά
2 ποτήρια γάλα
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. μπαχάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τυλίγουμε το φύλλο κρούστας σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες - φετάκια πάχους μισού εκατοστού.


Αφρατεύουμε με τα δάχτυλα τα ρολάκια της ζύμης για να ξεδιπλώσουν και να απλώσουν σαν μακαρόνια.

Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά, τρίβουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το φύλλο.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά, προσθέτουμε λίγο λιωμένο αγνό βούτυρο γάλακτος και περιχύνουμε με το μείγμα μας το περιεχόμενο του μπολ με το φύλλο, το τυρί και τον παστουρμά.

Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρώσει καλά με αγνό βούτυρο γάλακτος 

Απλώνουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
Τρίβουμε λίγο έξτρα τυρί στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

ΠΗΓΗ:gourmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου