Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Προσωπικό στιλ: Τα βήματα για να το βρεις

  No comments    
categories: 

Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι, γιατί υπάρχουν πολλοί περισπασμοί: οι επιταγές της μόδας, τα blogs, οι φίλες, τα πρότυπα… Δεν σε αφήνουν να κατασταλάξεις σε ένα προσωπικό, τελείως δικό σου στιλ και να το υπηρετήσεις με συνέπεια και συνέχεια. Αν ωστόσο θέλεις να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να σου αρέσει αυτό που βλέπεις, πρέπει να το εντοπίσεις και να το δημιουργήσεις. Αυτοί είναι 9 τρόποι να φτιάξεις την ολόδική σου στιλιστική πρόταση, ώστε να νιώθεις άνεση και αυτοπεποίθηση.

1. Κατανόησε τον σωματότυπό σου
Είναι το σημαντικότερο. Ποιο είναι το σχήμα του σώματός σου, τι σου ταιριάζει, τι κολακεύει τη σιλουέτα σου; Κοιτάξου στον καθρέφτη, βγάλε φωτογραφίες, διάβασε σχετικά άρθρα, ζήτα τη γνώμη από ειλικρινείς φίλες. Μόλις καταλήξεις σε συμπεράσματα, μελέτησε το πώς ντύνονται σελέμπριτι με ανάλογο σωματότυπο, πάρε ιδέες και ξεφορτώσου όσα από τα υπάρχοντά σου δεν σου ταιριάζουν.

2.Βρες το στιλιστικό έμβλημά σου
Δηλαδή, κάτι που σου αρέσει πολύ και θα σε χαρακτηρίζει για χρόνια. Μπορεί να είναι ένα κόκκινο κραγιόν, ή ένα χρώμα, ή ένα αξεσουάρ, ή γυαλιά ηλίου σαν της Άνα Γουίντουρ.


3.Επένδυσε σε κομμάτια που ξέρεις ότι θα τα ξαναφορέσεις
Ένα επιτυχημένο στιλ σου αρέσει χρόνια και χρόνια, δεν είναι κάτι αναλώσιμο. Οπότε στόχευσε σε ενδύματα που λατρεύεις, όχι σε ό,τι σε εντυπωσιάζει στιγμιαία. Ένα έξυπνο κολπάκι είναι να φτιάξεις στην ντουλάπα σου ένα τμήμα, όπου θα τοποθετείς όσα ρούχα φορέσεις για έναν μήνα. Έτσι θα αντιληφθείς ποια είναι τα αγαπημένα σου. Αν είναι τα τζιν, μείνε στα τζιν, αγόρασε αρκετά και φόρα τα εκ περιτροπής.

4.Φτιάξε ένα αρχείο ομορφιάς
Αγόρασε έναν πίνακα από φελλό, σαν των ανακοινώσεων. Πάρε πινέζες και ψαλίδι, άρχισε να κόβεις ωραία, κατά το γούστο σου, ντυσίματα και look, και κόλλησέ τα στον τοίχο, ώστε να τα βλέπεις συχνά και κάποτε να τα αντιγράψεις. Όμως επειδή υπάρχει και η τεχνολογία, μπες στο pinterest ή στο instagram, και κατέβαζε αβέρτα εικόνες.

5.Αναγνώρισε τα πράγματα που δεν σου αρέσουν
Όταν ξεσκαρτάρεις την ντουλάπα σου, εντόπισε ποια κομμάτια της δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι ωραία. Ό,τι και να λένε οι ειδικοί και οι fashion cognoscenti, μην τους ακούς! Κράτα μόνο ό,τι κάνει την καρδιά σου να σκιρτάει.

6.Βρες τα χρώματα μακιγιάζ και ένδυσης που σου ταιριάζουν
Εντόπισε τα χρώματα make up και κραγιόν που ταιριάζουν με την επιδερμίδα ή το χρώμα των μαλλιών σου. Πειραματίσου με χρώματα ρούχων, δοκίμασε διάφορα.



7.Κάνε λίστα με τα icons που σου αρέσουν στιλιστικά
Ψάξε το στιλ σελέμπιτι από το παρελθόν, βρες έμπνευση από παντού: πασαρέλες, περιοδικά, blogs, τη μαμά σου, τις φίλες σου.

8.Κράτα την γκαρνταρόμπα σου οργανωμένη
Το κλειδί για να αποκτήσεις προσωπικό στιλ είναι μια καλά οργανωμένη και «αποτελεσματική» ντουλάπα. Σύμφωνα με τους ειδικούς μόδας, μια υποδειγματική γκαρνταρόμπα περιέχει λιγότερα από 50 κομμάτια. Οπότε άρχισε το ξεσκαρτάρισμα.

9.Συναρμολόγησε τη «στολή» σου
Μια ενδυματολογική «στολή» μπορεί να ακούγεται βαρετή υπόθεση, αλλά μπορεί να σε ξελασπώσει, κυρίως σε φάσεις που «δεν έχεις τίποτα να φορέσεις». Μπορείς να δημιουργήσεις πολλές «στολές» για πολλές περιστάσεις. Άλλη για τη δουλειά, άλλη για έξοδο, άλλη για τα σαββατοκύριακα, άλλη για γάμους και κοσμικές εμφανίσεις. 

Η «στολή» δεν είναι κάτι άλλο πέρα από στιλιστικός μπούσουλας για να αισθάνεσαι άνεση και αυτοπεποίθηση, και σίγουρα δεν σε υποχρεώνει κάθε μέρα να φοράς τα ίδια ρούχα. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει, να κάνει συνδυασμούς, να αλλάζει αξεσουάρ, αλλά να διατηρεί έναν συγκεκριμένο αφηγηματικό στιλιστικό άξονα, που στην τελική είναι εσύ.

πηγη:athensvoice.gr



















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου