Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Φυτά εσωτερικών χώρωνΜε πράσινο ή πολύχρωμο φύλλωμα, άλλα με εντυπωσιακά άνθη ή χωρίς πάντα έχουν θέση μέσα σε ένα δωμάτιο, μια είσοδο πολυκατοικίας, έναν επαγγελματικό χώρο, κατάστημα ή χώρο υποδοχής. Κοντά σε παράθυρα συνήθως βρίσκουν τον τρόπο να μεγαλώσουν και να δημιουργούν υπέροχες γωνίες στο σπίτι. 
Συνήθως θέλουν αρκετό ηλιακό φως αλλά όχι άμεσο, καλό αερισμό του δωματίου και μέτρια υγρασία, τόσο μέσα στο δωμάτιο όσο και στο έδαφος. Η συχνή φροντίδα τους και ο καθαρισμός των φύλλων είναι σημαντική εργασία, για να είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου όμορφα και υγιή.
Πολλά από τα φυτά αυτά δεν έχουν χρήση μόνο ως φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά αναπτύσσονται και μεγαλώνουν πολύ καλά και έξω στον κήπο ή σε μπαλκόνια.
Ανθούριο

Πώς θα φροντίσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων το καλοκαίρι.

Πολλοί από μας επιθυμούμε να μεταφέρουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου, στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών μας εκεί που πραγματικά μπορούν να ευδοκιμήσουν. Αυτό είναι πολύ καλό για τα φυτά σας, γιατί θα έχουν καλύτερο αερισμό, περισσότερο φως και ατμοσφαιρική υγρασία απ' ότι είχαν κατά την διάρκεια των μουντών χειμερινών μηνών. 
Λίγα λόγια για προφύλαξη: Περιμένετε μέχρι ο καιρός να είναι σταθερά ζεστός (μέρα και νύχτα) προτού μεταφέρετε έξω τα φυτά σας. Πολλά από αυτά είναι τροπικά φυτά, και μπορεί να υποστούν ζημίες σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 5 βαθμών C. 
Μην εκθέτετε αμέσως τα φυτά σε πλήρες ηλιακό φως. 
Αρχικά, βρείτε ένα σκιερό μέρος για μια-δυο μέρες και σταδιακά μεταφέρετε τα φυτά σας σε μέρος με φιλτραρισμένο ηλιακό φωτισμό. 
Αν τα φυτά προτιμούν υψηλή ένταση φωτός τότε μετακινήστε τα σε πλήρες ηλιακό φως μετά από 10-15 μέρες. 
Αν διαπιστώσετε ότι το φύλλωμα των φυτών ξεθωριάζει, παραμορφώνεται ή καίγεται, τότε τοποθετήστε τα φυτά πίσω στο φιλτραρισμένο φως, και περιμένετε άλλη μια εβδομάδα για να προσαρμοσθούν στην τελική τους θέση.
Γιούκα

Πώς θα μεταφυτέψετε φυτά εσωτερικών χώρων.

Αυτή είναι μια πολύ καλή περίοδος του χρόνου για να μεταφυτέψετε φυτά που χρειάζονται αλλαγή μεγέθους γλάστρας γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν σωστά σ' αυτήν που ήδη βρίσκονται. Μην τσιγκουνεύεστε στην ποιότητα του χώματος που θα χρησιμοποιήσετε. Σκεφτείτε ότι τα φυτά σας πρέπει να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν μέσα σ' αυτό. 
Για να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν που αγοράσατε είναι κατάλληλο, προτιμάτε να αγοράζετε τυποποιημένες συσκευασίες από ανθοπωλεία, φυτώρια και κέντρα κήπου. Αν είναι δυνατόν ζητήστε δείγμα για να εξετάσετε το μείγμα που σας προτείνουν. 
Ένα καλό εδαφικό μείγμα πρέπει να είναι ελαφρύ, με καλή αποστράγγιση, και να μπορεί να συγκρατεί υγρασία. Να έχει ευχάριστη χωμάτινη μυρωδιά και όχι πολύ δυνατή. 
Υπάρχουν ειδικά μείγματα για κάκτους και παχύφυτα, για ορχιδέες, κλπ. που μπορείτε να αγοράσετε για φυτά που έχουν ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις. Αν τα φυτά σας δείχνουν ευχάριστα, χρησιμοποιήστε αυτό ακριβώς το μείγμα που τα κάνει να δείχνουν έτσι.
Διεφφεμμπάχια

Πώς θα ποτίζετε και θα λιπαίνετε τα φυτά εσωτερικών χώρων.

Από την στιγμή που τα φυτά σας συνεχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια ανάπτυξη όπως με το ξεκίνημα της άνοιξης, το πότισμα και η λίπανση είναι απαραίτητα. Ποτίστε τα φυτά σας στις γλάστρες όταν η επιφάνεια του εδαφικού μείγματος δείχνει στεγνή. 
Βεβαιωθείτε ότι το νερό στραγγίζει κανονικά από τις τρύπες που υπάρχουν στον πάτο κάθε γλάστρας. Αν χρησιμοποιείτε πιατάκια αποστράγγισης κάτω από τις γλάστρες προσέξτε να μην αφήνετε το νερό στάσιμο εκεί για περισσότερο από 20 λεπτά. Διαφορετικά θα προξενήσετε σοβαρά προβλήματα στα φυτά σας. 
Για τα περισσότερα φυτά ένα υδατοδιάλυτο λίπασμα είναι καλό να χρησιμοποιείται κάθε 2-3 εβδομάδες ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας.

ΠΗΓΗ:valentine.gr/gardenguide.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου