Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο


Η συνταγή για τα κυβάκια καρύδας είναι βραζιλιάνικη και λέγεται cocadas. Είναι όμως λιγουλάκι πειραγμένη αφού τα κυβάκια της καρύδας βουτήχτηκαν σε λιωμένη σοκολάτα.

Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με τα γνωστά σε όλους bounty…

Υλικά 
(40-50 κομμάτια περίπου)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400γρ.)
120γρ. καρύδα τριμμένη
350γρ. ζάχαρη
½ κουτ. σούπας βούτυρο
300γρ. κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
Λίγη τριμμένη καρύδα για το τελείωμα


Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να δέσει και να ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα. 

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Μέχρι να κρυώσει λίγο το μίγμα ντύνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20εκ. με χαρτί ψησίματος ή σελοφάν και το μεταφέρετε εκεί μέσα. Το ισιώνετε από πάνω με την κουτάλα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα, το βγάζετε από το ταψάκι μαζί με το χαρτί και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε κυβάκια.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφού την ανακατέψετε για λίγο με μαρίζ και κατέβει η θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας, βουτάτε μέσα τα κυβάκια της καρύδας σε δόσεις και τα βγάζετε προσεκτικά με 2 πιρούνια να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί.
Τέλος πασπαλίζετε τα σοκολατάκια με λίγο ινδοκάρυδο και τα αφήνετε στο ψυγείο για λίγο να στεγνώσει η σοκολάτα. Τα μεταφέρετε σε φοντανιέρα όταν θέλετε να σερβίρετε.
πηγη:sweetly.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου