Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Σορμπέ φράουλας


Δεν είναι παγωτά, όμως είναι εξίσου απολαυστικά. Έχουν φρουτένια δροσερή γεύση, βελούδινη υφή και προσφέρουν στον οργανισμό γερές δόσεις ενέργειας. Αν, μάλιστα, τα φτιάχνετε μόνοι σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αγνά υλικά και αληθινά φρούτα, χωρίς τα χημικά πρόσθετα και τα χρώματα που περιέχουν τα έτοιμα σορμπέ. Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις ποσότητες των υλικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Δοκιμάστε τα...
• Μετά το γεύμα ως επιδόρπιο.
• Για σνακ μεταξύ των γευμάτων.
• Στα επίσημα γεύματα, για να «περνάτε» σε διαφορετικές γεύσεις πιάτων, π.χ. από ψάρι σε κρέας. 

Υλικά 
1.200 γρ. φράουλες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. 
Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε για μισό λεπτό ακόμα. 
Ρίχνετε το λεμόνι και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 10΄-15΄, το βγάζετε και το ανακατεύετε για 1΄ με μια ξύλινη σπάτουλα. 

Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε 30', μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.

πηγη:icookgreek.co/vita.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου