Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Καλοκαιρινές ακαταμάχητες σαλάτες

  No comments    
categories: 



Συνοδεύστε γευστικά τα αγαπημένα σας πιάτα με πρωτότυπους συνδυασμούς δροσερές επιλογές και φρουτώδεις γεύσεις μέσα από λαχταριστές δροσερές καλοκαιρινές συνταγές.

Σαλάτα με άγρια αγκιναράκια


Υλικά 

Χόρτα (κατά προτίμηση βλίτα) 
Κολοκυθάκια 
(προτιμάμε τα μικρά και βιολογικά, 
που είναι πιο νόστιμα) 
Άγρια αγκιναράκια (στις βιολογικές αγορές) 

Εκτέλεση
Ζεματάμε τα χόρτα. Βράζουμε λίγο τα μικρά κολοκυθάκια για να μείνουν τραγανά. Ζεματάμε τις καρδιές από τις μικρές αγκινάρες. Όταν όλα είναι έτοιμα, ανακατεύουμε τα χόρτα με αλάτι, πιπέρι και λαδολέμονο και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

Πάνω στα χόρτα προσθέτουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και λεμόνι.

Μακαρονοσαλάτα με ρόκα και ντοματίνια




Υλικά
1 συσκευασία Ρόκα (στα super market0
½ πακέτο ζυμαρικά 
250 γρ ντοματίνια χρωματιστά
100 γρ πεκορίνο τριμμένο
ξύσμα από ένα λεμόνι
¼ φλ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τη ρόκα και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τη ρόκα, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.

Σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και χαλούμι



Υλικά
12 χοντρές φέτες χαλούμι 
300 γραμμάρια ντοματίνια 
ελαιόλαδο 
3 μεγάλα κομμάτια καρπούζι κομμένα σε φέτες 
1 κ.σ. κάππαρη 
1 φλ. τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού 
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το χαλούμι στη σχάρα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
Στη συνέχεια, σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τα ντοματίνια, το χαλούμι, κάππαρη, καρπούζι κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δυόσμο και ανακατεύουμε.

Χωριάτικη σαλάτα με γιαούρτι



Υλικά
2 ντομάτες
½ αγγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. κάπαρη
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
½ πράσινη πιπεριά
Ελαιόλαδο Άλτις
6 φύλλα δυόσμου
Εκτέλαση
Πλένουμε τις ντομάτες. Σε κάθε μία κόβουμε το καπάκι της με το κοτσάνι, και με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό της. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό και το κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε 4 κομμάτια κατά μήκος και μετά σε λεπτές φετούλες.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου.
Αλατίζουμε το εσωτερικό της ντομάτας και γεμίζουμε τις ντομάτες με τα ψιλοκομμένα υλικά, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, κάπαρη και ψίχα ντομάτας.
Τοποθετούμε σε πιάτο τη γεμιστή ντομάτα, βάζουμε δίπλα 2-3 κουταλιές γιαούρτι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.


Παντζαροσαλάτα με τυρί κρέμα και γιαούρτι

Υλικά

500 γραμ. παντζάρια βρασμένα
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. τυρί κρέμα
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1/2 φλ. καρύδια ψίχα
αλάτι
λίγο ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την παντζαροσαλάτα, καθαρίζοντας και κόβοντας τα βρασμένα παντζάρια σε πολύ μικρά καρεδάκια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα καρύδια καθώς και αλάτι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά την παντζαροσαλάτα και στη συνέχεια την παγώνουμε. Τη σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη ρόκα και γιαούρτι.


Σαλάτα με αμπελοφάσουλα


Υλικά 
(για 2 άτομα)


450 γρ. αμπελοφάσουλα
115 γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, 
χωρίς σπόρους και κομμένες σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/2 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα σε μικρά κομματάκια
2 αυγά βρασμένα σφιχτά, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση

Ζεματίζετε τα φασολάκια σε βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα βάζετε κάτω από κρύο νερό. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβετε το μπέικον, το τηγανίζετε μέχρι να ξεραθεί, σουρώνετε από το λίπος και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε με τα φασολάκια και τις ντομάτες.
Ανακατεύετε το λάδι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. 
Περιχύνετε τη σαλάτα με το μίγμα και την αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα.
Ρίχνετε από πάνω το τυρί, τα αυγά και το μπέικον.

Πηγή:www.lifo.gr/in2life.gr/sidagi.gr/chefonair.gr/mama365.gr












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου