Φτιάξετε μια μους σοκολάτας με γάλα καρύδας, κακάο και φουντούκια για να δώσετε μια γεύση Nutella. Αυτή η συνταγή είναι vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη γιατί ως γλυκαντική ουσία χρησιμοποιούμε λίγους χουρμάδες!!!!
Τα φουντούκια σε αυτή την συνταγή καλό θα ήταν να τα καβουρδίσετε λίγο στο τηγάνι γιατί τα ψημένα φουντούκια δίνουν μια βαθιά γεύση.
Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φουντούκια σας άψητα αφού τα αφήστε σε νερό για τουλάχιστον πάνω από μία ώρα, δίνοντας όμως μια άλλη γεύση στην μους σας.
Μια καλή παραλαγή αυτής της συνταγής είναι να αντικαταστήσει τα φουντούκια με φυστικοβούτυρο. Αυτό δίνει μια ακαταμάχητη γεύση σοκολάτας φυστικιών.
Δοκιμάστε την σοκολάτα "Nutella" μους σήμερα,είναι μια συνταγή γεμάτη διατροφικά!!
Υλικά
(Μερίδες:4)
75 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
400 ml γάλα καρύδας
2 κ.σ. σκόνη κακάο
85 γρ χουρμάδες
(χωρίς κουκούτσι)
1 κ.σ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε σε μπολάκια σερβιρίσματος και αφήστε να παγώσει για λίγες ώρες ή για μια νύχτα οπότε θα είναι πια μια σταθερή μους.
Στο σερβίρισμα γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σοκολάτα, φουντούκια ή καρύδια.
πηγη:nestandglow.com
Στο σερβίρισμα γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σοκολάτα, φουντούκια ή καρύδια.
πηγη:nestandglow.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου