Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Καφές:Απολαμβάνουμε γευστικούς καφέδες χωρίς ζάχαρη


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται έτσι,το πρώτο πράγμα που θέλει κάποιος όταν ξυπνάει είναι να πιει μια γουλιά αρωματικού καφέ. Για τους περισσότερους είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που θα ξυπνήσεις τις αισθήσεις τους ώστε να επηρεάσει θετικά το ξεκίνημα της ημέρας τους.
Όμως και ο απογευματινός καφές μετά από μια δύσκολη ημέρα είναι το ίδιο σημαντικός πόσο μάλλον εάν είναι ένας καφές ευωδιαστός και γευστικός.
Τι γίνετε όμως αν προσθέσουμε στον καφέ μας ζάχαρη, κρέμα, αρωματισμένο σιρόπι και άλλα γλυκαντικά που εκτοξεύουν στα ύψη τις θερμίδες του;
Μπορείτε να δώσετε άλλη γεύση στον καφέ σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με επιπρόσθετες θερμίδες;
Ακολουθείστε τις γευστικές παραλλαγές που σας προτείνουμε χωρίς να περιέχουν ζάχαρη και φτιάξτε γευστικούς γεμάτους αρώματα καφέδες που θα έχουν αποκτήσει και άλλη θρεπτική αξία.Απολαύστε τους το πρωί αλλά και με την συντροφιά των αγαπημένων σας προσώπων.
Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που είναι αμετανόητοι στην επιλογή τους να τον πίνουν σκέτο.

Η κανέλα
Είναι ένα φθηνό μπαχαρικό. Οι λόγοι είναι πολλοί για τους οποίους θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά κανέλα και το καλύτερο είναι να την καταναλώνετε το πρωί στον καφέ σας.


Με φυσικό τρόπο θα αρωματίσει και θα αυξήσει τη θρεπτική αξία του καφέ σας.Πίνοντας καφέ με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα, θα μπορέσετε να ανακτήσετε την ενέργειά σας.
Ταιριάζει με οποιοδήποτε καφέ, καπουτσίνο, ελληνικό,

Σκόνη κακάο (Άγλυκο)  
Το κακάο μπορεί να δώσει έξτρα γεύση στον καφέ σας χωρίς να σας επιβαρύνει. Και τα δυο αποτελούν φυσικά ροφήματα φυτικής προέλευσης και καλές πηγές αντιοξειδωτικών. 


Είναι ένας από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους να δημιουργήσετε ένα απόλυτα γευστικό και ισορροπημένο ρόφημα μια που και τα δυο προϊόντα συστήνονται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Εκχύλισμα βανίλιας ή εκχύλισμα αμυγδάλου
Μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας μπορούν να απογειώσουν την γεύση του καφέ σας ενώ θα έχεις την ψευδαίσθηση πως αυτό που πίνεις είναι γλυκό. 


Με 0 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα αρωματικό ρόφημα. Από την άλλη, το σιρόπι βανίλιας είναι αυτό που κάνει τον καφέ «βόμβα» θερμίδων λόγω της ζάχαρης που περιέχει.

Mοσχοκάρυδο 
Cozy vibes! Η μυρωδιά αυτού του μπαχαρικού δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση στο ξεκίνημα της μέρας σας. 

Είναι γνωστό ότι βοηθά να διατηρηθεί ο εγκέφαλος υγιής, βοηθάει στην επιτάχυνση της πέψης και ανακουφίζει παράλληλα από το ενοχλητικό φούσκωμα. Επίπεδη κοιλιά και γρήγορη σκέψη από το πρωί, δηλαδή!
Αν συνδυαστεί με κανέλα η γεύση γίνεται ακόμα πιο πλούσια. Και βέβαια δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη.

Xυμός πορτοκαλιού 
Όχι μόνο σας οπλίζει τον οργανισμό με βιταμίνη C, αλλά παράλληλα, μπορεί να δώσει στον καφέ σας (συγκεκριμένα στον espresso) ένα ξεχωριστό άρωμα και ευχάριστη γεύση. 


Επίσης έρευνες της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Ρεντινγκ στη Μ. Βρετανία, παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος χυμός αυξάνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και τον χρόνο αντίδρασης του οργανισμού.

Γάλα καρύδας ή όποιο φυτικό γάλα σας αρέσει η γεύση του
Με τη vegan τάση στη διατροφή να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και τον κόσμο να στρέφεται σε εναλλακτικές επιλογές σε σχέση με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο καφές με γάλα καρύδας βρίσκει όλο και περισσότερους fans, ενώ ο συνδυασμός της γεύσης του καφέ με αυτή της καρύδας αποθεώνεται. 


Η καρύδα είναι από τη φύση της γλυκιά και θα δώσει γλυκιά γεύση στον καφέ σας από μόνη της. Μπορείτε να βάλετε το γάλα καρύδας στην συσκευή που φτιάχνετε το αφρόγαλα, ώστε να το κάνετε πιο κρεμώδες και αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και κανέλα από πάνω για την τσαχπινιά.


πηγη:bovary.gr/.ladypapaya.com/womenonly.gr/dutchesss.queen.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου