Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Βαφή μαλλιών στο σπίτι

  No comments    
categories: 


Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση  και την διάθεση  μας πολλές φορές.Βάψτε μόνη σας τα μαλλιά σας και εντυπωσίασε με το αποτέλεσμα, ακολουθώντας τα παρακάτω πολύτιμα tips ώστε να έχετε επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Βήμα 1
Για να ξεκινήσεις καλό θα ήταν να μην βάλεις όλη την βαφή αλλά μόνο 

μια μικρή ποσότητα μαζί με οξυζενέ και να την δοκιμάσεις σε μία τούφα στην εσωτερική πλευρά των μαλλιών σου.

Αυτό το κάνουμε για να δούμε αν όντως το χρώμα που επιλέξαμε είναι αυτό που θέλαμε και στην τελική αν δεν σου αρέσει, είναι από την μέσα πλευρά άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Βήμα 2
Αφού είδες ότι το χρώμα είναι τελικά αυτό που ήθελες, θα πρέπει να πάρεις μια μικρή ποσότητα βαζελίνης και να την απλώσεις καλά γύρω γύρω στο πρόσωπο σου, ώστε να μην γεμίσεις με χρώμα όταν τελειώσεις.


Εάν τρέξει όμως βαφή κάπου στο δέρμα σου, φρόντισε να την σκουπίσεις γρήγορα με ένα μωρομάντιλο.

Βήμα 3
Αφού κάναμε και την προετοιμασία μας τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε. Η βαφή που θα επιλέξεις φρόντισε να έχει και το ειδικό μπουκαλάκι μέσα ώστε να το κάνεις πιο εύκολα.


Φόρεσε τα γάντια σου και βάλε λοιπόν μέσα την βαφή σου και ίση ποσότητα οξυζενέ και κούνησε το καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 4
Τώρα χρησιμοποιώντας τα κλάμερ σου χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο ή και τέσσερα μέρη, ανάλογα με το πόσο μακριά και πυκνά είναι.
Έπειτα, πάρε το πρώτο μέρος από την μπροστινή πλευρά του κεφαλιού σου και ξεκίνα να απλώνεις βαφή στην ρίζα και σιγά σιγά προς τα κάτω ώστε να καλύψεις όλο το μήκος των μαλλιών σου.


Ταυτόχρονα θα πρέπει με το χέρι σου να απλώνεις την βαφή, τρίβοντας τα μαλλιά για να πάει και στο κάτω μέρος. Προσοχή μόνο στην ποσότητα που βάζεις για να σου φτάσει για όλο το κεφάλι.
Μόλις τελειώσεις με το ένα μέρος άφησε το κάτω και συνέχισε με το επόμενο, ξεκινώντας πάντα από την ρίζα.

Βήμα 5
Μόλις τελειώσεις κάνε ένα καλό μασάζ σε όλο σου το κεφάλι και στις άκρες των μαλλιών σου, ώστε να πάει παντού η βαφή και στη συνέχεια, μάζεψε τα με ένα κλάμερ.


Τώρα θα πρέπει να περιμένεις 30 με 40 λεπτά, όσο γράφει δηλαδή και στο κουτί από την βαφή σου, ώστε να δράσει καλά το χρώμα.

Βήμα 6
Έφτασε η ώρα επιτέλους για να τα ξεπλύνεις.

Λάθη που  πρέπει να αποφύγετε  όταν βάφετε τα μαλλιά σας

Τα βάφετε πολύ συχνά
Αρκετές γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους σε τακτική βάση, με αποτέλεσμα να μην τα αφήνουν να «αναπνεύσουν» καθόλου. Σημαντικό κριτήριο αποτελεί το χρώμα της τρίχας, αν, για παράδειγμα, είναι γκρίζα ή παρουσιάζει διαφορά χρώματος στη ρίζα και τις άκρες. Γενικά, πάντως, καλό είναι η βαφή να επαναλαμβάνεται κάθε 3 έως 6 εβδομάδες.


Δεν εφαρμόζετε την μπογιά ομοιόμορφα
Όταν βάφετε τα μαλλιά σας σπίτι, φυσικά δεν μπορείτε να δείτε πόσο καλά έχετε απλώσει την μπογιά στο πίσω μέρος των κεφαλιού. Για να μην κυκλοφορείτε με διχρωμίες πριν να είναι πολύ αργά, ζητήστε από την μητέρα, την αδελφή ή την φίλη σας να εφαρμόσει εκείνη τη μπογιά στα σημεία που σας δυσκολεύουν!
Αν δεν μπορείτε να έχετε τη βοήθειά τους, στο τέλος χτενίστε τα μαλλιά με μία τσατσάρα για να σιγουρευτείτε ότι θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα.
Προσοχή:Πρώτα εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα από ένα ειδικό λάδι για τα μαλλιά ή serum αν περιλαμβάνεται στη βαφή, βουρτσίζουμε και στη συνέχεια περνάμε τη βαφή.

Είστε βιαστικές
Πολλές γυναίκες, επειδή βιάζονται, κάνουν το λάθος και εφαρμόζουν την μπογιά σε μεγάλα τμήματα του κεφαλιού. Προτιμήστε να διαχωρίζετε τα μαλλιά σε μικρότερες ομάδες και να αρχίζετε από την κορυφή συνεχίζοντας προς τα κάτω.
Όταν σιγουρευτείτε ότι έχετε εφαρμόσει σωστά την βαφή, ελέγξτε πόση ώρα πρέπει να την αφήσετε πριν ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Μην την αφήσετε λιγότερο από τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία γιατί το χρώμα δεν θα απορροφηθεί αρκετά.

Δεν λούζεστε σωστά πριν και μετά τη βαφή
Αν έχετε σκοπό να βάψετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει να μην λουστείτε τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Το δέρμα του κεφαλιού έχει κάποια φυσικά έλαια που συγκρατούν τη μπογιά, και τα οποία πομακρύνονται με το λούσιμο.
Αφού βάψετε τα μαλλιά, ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Αποφύγετε το ζεστό νερό και το σαμπουάν γιατί ξεθωριάζουν πιο εύκολα το χρώμα. Αμέσως, εφαρμόστε conditioner ή μάσκα, για να αναπληρώσετε την υγρασία που έχει χάσει το μαλλί και αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγετε να λουστείτε για τις επόμενες δύο μέρες, αν θέλετε το καινούριο χρώμα να διατηρηθεί!

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση
Ο γενικός κανόνας που μπορείτε να ακολουθείτε είναι να μην επιλέγετε ποτέ αποχρώσεις πιο σκούρες από το χρώμα των φρυδιών σας. Χρησιμοποιείστε τα ως οδηγό για το χρώμα που σας ταιριάζει και αποφύγετε να συμβουλευτείτε τα δείγματα των αντίστοιχων εταιρειών –σε ελάχιστες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν την αλήθεια.
Μην ξεχνάτε να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία της μπογιάς. Έτσι, είναι πιθανό να αποφύγετε πολλά μοιραία λάθη .


Μην κάνετε βαφή μία εβδομάδα πριν από την έμμηνο ρύση.
Έχει παρατηρηθεί ότι, λόγω των ορμονών που παράγονται αυτές τις ημέρες του μήνα, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο ικανοποιητικό με αυτό που θα είχατε σε οποιαδήποτε άλλη φάση του κύκλου σας.


Φροντίδα για βαμμένα μαλλιά
-Τα βαμμένα μαλλιά είναι πολύ ευάλωτα και δεν πρέπει να αρκείσαι σε προϊόντα επιφανειακής περιποίησης, αλλά να τους παρέχεις συστηματική και βαθιά φροντίδα. Συγκεκριμένα:

-Μία μέρα πριν από τη βαφή άπλωσε στα μαλλιά σου μαλακτική κρέμα ή μάσκα, για να επανορθώσεις την ίνα της τρίχας και να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου για τη βαφή. Με αυτό τον τρόπο η βαφή θα απορροφηθεί καλύτερα και το αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο.
-Μετά τη βαφή συνιστάται η χρήση ενός ειδικού προϊόντος που θα ανακουφίσει το δέρμα του κεφαλιού και θα σταθεροποιήσει το χρώμα. Επίλεξε ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά σε συνδυασμό με μαλακτικές κρέμες που τρέφουν τη ρίζα και ενυδατώνουν τις άκρες προστατεύοντας την τρίχα από την αφυδάτωση.
-Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα μαλακτικό λάδι, αμυγδαλέλαιο, ακόμη και ελαιόλαδο, ή μια ενυδατική μάσκα μαλλιών, που θα αφήσεις στα μαλλιά σου για μία ώρα τουλάχιστον ή αν θέλεις και ολόκληρη τη νύχτα. Με αυτή τη φόρμουλα τα βαμμένα μαλλιά διατηρούν το χρώμα τους ανεξίτηλο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
-Για το τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποίησε μια λεκάνη με κρύο νερό στο οποίο έχεις προσθέσει ξίδι ή λίγες σταγόνες λεμονιού. Και τα δύο «κλειδώνουν» τα λέπια, λόγω της οξύτητας, προσδίδουν λάμψη στα μαλλιά και σταθεροποιούν τις τεχνικές χρωστικές ουσίες στο εσωτερικό της τρίχας.

πηγη:ediva.gr/mama365.gr/hape.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου