Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο: Μόλις 53 τ.μ.


Το Eh’häusl Hotel, σε ελεύθερη μετάφραση «σπίτι του γάμου», βρίσκεται στο βαυαρικό χωριό Amberg της Γερμανίας και κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ως το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο με μέγιστη χωρητικότητα… δύο ατόμων!
Το ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο χτίστηκε το 1728 και ανακαινίστηκε το 2008. Είναι επίσημα το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, έναν τίτλο που κατέχει στο βιβλίο Guinness από το 2008. Ο χώρος καλύπτει 53 τ.μ. και εκτείνεται σε επτά ορόφους, με κάθε όροφο να διαθέτει διαφορετικές ανέσεις.

Ο τελευταίος όροφος διαθέτει μόνο μια μπανιέρα με υδρομασάζ.
Κάτω από αυτόν, θα βρείτε το άνετο υπνοδωμάτιο που διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου.
Κάτω από την κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένα μπάνιο, και κάτω από αυτό, ένα τζάκι. Το «κόκκινο σαλόνι» βρίσκεται κάτω από τον όροφο με το τζάκι και ουσιαστικά αποτελεί μια γωνιά για το πρωινό των επισκεπτών.

Η μοναδική ιστορία του περίεργου ξενοδοχείου Eh’häusl το καθιστά ιδανικό ρομαντικό προορισμό.



Το κτίριο, ηλικίας 280 ετών, είχε σχεδιαστεί τόσο μικρό, ώστε να παρακάμψει έναν παλιό νόμο, που ήθελε τα ζευγάρια να διαθέτουν κατοικία για να μπορέσουν να παντρευτούν.

Έτσι ένας επιχειρηματίας χρησιμοποίησε ένα κενό που υπήρχε μεταξύ δύο κατοικιών, έβαλε μια στέγη και το ονόμασε «σπίτι», το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη ιδιοκτησίας για τα ζευγάρια. Αυτά με τη σειρά τους θα αγόραζαν το μικροσκοπικό σπίτι, θα παντρεύονταν και θα το πουλούσαν στο επόμενο ζευγάρι, κερδίζοντας έτσι το ψευδώνυμο «σπίτι γάμου»

Τα ζευγάρια που περνούν τη νύχτα του γάμου τους στο κουκλίστικο αυτό ξενοδοχείο θα ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα και ποτέ δεν θα χωρίσουν, τουλάχιστον σύμφωνα με έναν παλιό θρύλο που λένε οι ντόπιοι αυτής της μεσαιωνικής πόλης στη Βαυαρία. Η διανυκτέρευση πάντως είναι λίγο ακριβή, καθώς κοστίζει περί τα 240 ευρώ τη βραδιά.


πηγη:travelstyle.gr/iefimerida.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου