Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Παπαρδέλες με τυρί κρέμα και λωρίδες κοτόπουλου

  No comments    
categories: 


Οι παπαρδέλες είναι ένα πλατύ ζυμαρικό, κομμένο σε λωρίδες με καταγωγή από την κεντρική και βόρεια Ιταλία. Το όνομα προέρχεται από το ρήμα pappare της ιταλικής γλώσσας, που σημαίνει τρώω κάτι με πολύ όρεξη, καταβροχθίζω με ευχαρίστηση, ότι δηλαδή κάνουμε όλοι με τις πεντανόστιμες παπαρδέλες. Βράζουν πολύ γρήγορα και συνδυάζονται τέλεια με σάλτσες κόκκινες ελαφριές ή κρεμώδεις λευκές, με κρέατα, θαλασσινά, μανιτάρια, λαχανικά.
Υλικά
(Για 4 άτομα)
1 πακέτο ζυμαρικά παπαρδέλες
40 ml ελαιόλαδο
350 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, 
κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά καρέ
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
200 ml γάλα
½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζω τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. 

Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές, μαζί με περίπου 200 ml από το νερό που έβρασαν.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνω με το κρασί και το μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Προσθέτω το μισό νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, το γάλα και το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών. 
Ανακατεύω καλά, προσθέτω τις στραγγισμένες παπαρδέλες και ανακατεύω ξανά, μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. 
Προσθέτω τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω και σερβίρω.

πηγη:eirinika.gr/Ντίνα Νικολάου













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου