Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Βρείτε την βιολογική λαϊκή που βρίσκεται κοντά σας!


Η βιολογική καλλιέργεια είναι μια γεωργική μέθοδος που αποσκοπεί στην παραγωγή τροφίμων με τη χρήση φυσικών ουσιών και διεργασιών. Αυτό σημαίνει ότι η βιολογική καλλιέργεια έχει περιορισμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς ενθαρρύνει:
την υπεύθυνη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων·
τη διατήρηση της βιοποικιλότητας·
τη διατήρηση των περιφερειακών οικολογικών ισορροπιών·
τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους·
τη διατήρηση της ποιότητας του νερού.

Επιπλέον, οι κανόνες για τη βιολογική γεωργία προωθούν υψηλού επιπέδου πρότυπα όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και απαιτούν από τους γεωργούς να καλύπτουν τις ανάγκες συμπεριφοράς των ζώων ανά είδος.

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιολογική καλλιέργεια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν μια σαφή δομή για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων σε ολόκληρη την ΕΕ. Στόχος τους είναι να ικανοποιηθεί η ζήτηση των καταναλωτών για αξιόπιστα βιολογικά προϊόντα, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν μια δίκαιη αγορά για τους παραγωγούς, τους διανομείς και τους εμπόρους.

Δεδομένου ότι η βιολογική καλλιέργεια αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αλυσίδας εφοδιασμού που περιλαμβάνει τους τομείς μεταποίησης, διανομής και λιανικής πώλησης των τροφίμων, οι κλάδοι αυτοί υπόκεινται επίσης σε ελέγχους.


Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα, καθώς θεωρούν πως είναι πολύ ακριβά και θα εκτινάξουν τον οικιακό προϋπολογισμό στα ύψη.
Αυτό τον μύθο λοιπόν έρχονται να καταρρίψουν οι βιολογικές λαϊκές αγορές στην Αθήνα -υπάρχουν φυσικά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας- που προσφέρουν φρούτα, λαχανικά και αλλά εκλεκτά προϊόντα σε τιμές που υπερβαίνουν κατά λίγα μόνο λεπτά όσα μπορείτε να βρείτε σε μια συμβατική λαϊκή και σίγουρα διαφέρουν αισθητά από τις τιμές βιολογικών προϊόντων, που προσφέρουν τα σουπερμάρκετ και τα καταστήματα λιανικής.

Διαλέξτε με ένα κλικ την ημέρα που θέλετε να επισκεφτείτε μία από τις Αγορές Βιοκαλλιεργητών στην Αττική.


πηγη:ec.europa.eu/bioagores.org/bovary.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου