Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δήλωση Υγείας ψηφιακά για ταξίδι με πλοίο-Πώς εκδίδεται



Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας όσοι πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά χρησιμοποιώντας πλοίο μπορούν να βρουν την απαραίτητη για τα εν πλω ταξίδια «Δήλωση Υγείας» και να τη συμπληρώσουν. Η «Δήλωση Υγείας» είναι υποχρεωτική ανεξαρτήτως εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού.


Οι επιβάτες θα κάνουν τη δήλωση υγείας ψηφιακά ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία.



Στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72 ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Για τους επιβάτες κάτω των 5 ετών δεν υπάρχει υποχρέωση διενέργειας PCR test, rapid test ή self test. Να σημειωθεί ότι παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την επιβίβαση, το ταξίδι και την αποβίβαση.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ.



πηγη:ethnos.gr/iefimerida.gr/ Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου