Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Τεστ προσωπικότητας στο Facebook.Είναι τελικά αθώα;



Ποιος διάσημος είσαι; Πώς θα μοιάζεις σε 30 χρόνια; Ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει; Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα τεστ προσωπικότητας που έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα;


Σίγουρα το παιδί σας αλλά και εσείς θα έχετε μπει στον πειρασμό να κάνετε αυτά τα τεστ για να δείτε πώς θα είστε φυσιογνωμικά μετά από μερικές δεκαετίες, ή με ποιον επώνυμο μοιάζετε. Αστεία και διασκεδαστικά τα τεστ προσωπικότητας, αλλά τελικά όχι και τόσο αθώα όσο φαίνονται. Αρχικά καλό είναι να ενημερωθείτε για αυτά για να μπορείτε κατόπιν να εξηγήσετε και στο παιδί σας τους κανόνες ασφαλείας.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε και τι να εξηγήσουμε και στα παιδιά μας για τα τεστ προσωπικότητας στο διαδίκτυο:

1. Υφίσταται ο κίνδυνος να πάρουν τα προσωπικά σας δεδομένα και τις προσωπικές σας προτιμήσεις και να τα πουλήσουν σε εταιρείες για διαφημιστικούς λόγους. Και τις περισσότερες φορές θα το κάνουν με την άδειά σας καθώς είτε εσείς είτε τα ίδια τα παιδιά σας θα έχουν συναινέσει πατώντας accept στους όρους χρήσης -τους οποίους σπάνια διαβάζει κάποιος.

2. Όταν κάνετε κλικ σε ένα τεστ, θα πρέπει να ελέγχετε ποιες πληροφορίες ζητάει από το προφίλ σας, συμπεριλαμβανομένων και των φίλων σας.

3. Πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ρυθμίσεις απορρήτου. Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν ρυθμίσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι εταιρείες συνήθως τις κρατούν απενεργοποιημένες από προεπιλογή, οπότε είτε εσείς είτε το παιδί σας πρέπει να εισέλθετε και να ενεργοποιήσετε αυτές που θέλει. Επιβάλλεται να μην είναι το προφίλ σας «δημόσιο».


4. Να ελέγχουν οι ρυθμίσεις των εφαρμογών για να δείτε τι έχουν συμφωνήσει να μοιράζεται με κάθε εφαρμογή. Συνήθως, εκτός του email που είναι προαπαιτούμενο για την εγγραφή, τα υπόλοιπα στοιχεία μπορούν να αποεπιλεγούν.

5. Να χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Τα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να εξουσιοδοτεί μόνο ορισμένες συσκευές για πρόσβαση σε έναν λογαριασμό. Αυτό εμποδίζει άλλους χρήστες να συνδεθούν στον λογαριασμό σας ή του παιδιού σας, ακόμα κι αν έχουν τον κωδικό πρόσβασης.

6. Να κάνετε εκκαθάριση διαγράφοντας παλιούς λογαριασμούς και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης.

πηγη:e-parenting.gr











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου