Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Λεμονόπιτα



Την συνταγή αυτή την δοκίμασα το καλοκαίρι στην Πάργα σ΄ένα γλυκοπωλείο, μέχρι τότε δεν είχα δοκιμάσει αυτή την παραλλαγή της Λεμονόπιτας. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη δοκιμάστε την!!!

Υλικά

(για ένα πυρέξ 30*23)


1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
4 αυγά
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από δυο μέτρια λεμόνια
( αυτό βέβαια είναι κατά πόσο έντονα θέλει κάποιος την γεύση του λεμονιού μπορεί να βάλει και τρία λεμόνια)
1 συσκευασία φύλλο κρούστας

Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη


2 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Κόβουμε με τα χέρια μας το φύλλο σε κομματάκια.

Σ΄ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, έπειτα ρίχνουμε και τα κομμάτια του φύλλου.

Βουτυρώνουμε με λίγη μαργαρίνη το πυρέξ μας και στρώνουμε το μείγμα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα μας τη θερμοκρασία την προσαρμόζεται ανάλογα με τον δικό σας φούρνο.

Όταν κρυώσει της ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι, κάνουμε μερικές τρυπούλες στην επιφάνεια του γλυκού για να τραβήξει καλύτερα το σιρόπι.

Εμένα μου την σερβίρισαν ζεστή με παγωτό βανίλια στο πλάι μπορείτε να το κάνετε κι εσείς, όμως εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και σαντιγί στην περίπτωση αυτή πρέπει να είναι κρύα γιατί θα λιώσει αμέσως η σαντιγί όταν την βάλετε επάνω.

.

Related Posts:

  • Σπιτικό λικέρ Λεμοντσέλο( Limoncello) με Σαφράν Στη σκιά του Βεζούβιου, στον κόλπο της Νάπολης υπάρχει το Σορέντο μια μικρή παραθαλάσσια πόλη που ο αέρας της μοσχοβολάει λεμονανθούς, αφού εδώ υ… Read More
  • Λουκουμάδες με πορτοκάλι Από την μεριά της Πέρα Φαγητούπολης, οι συνοικίες είναι τεράστιες πιατέλες γεμάτες λουκουμάδες με πορτοκάλι και κάθε λογής γλυκό συστατικό.&nb… Read More
  • Τέλειες σπιτικές βάφλες Αφράτες, αέρινες, με χρυσαφένιο χρώμα και με τη διακριτική μυρωδιά του βούτυρου, οι βάφλες είναι μια λιχουδιά που έχει αγαπηθεί από πολλού… Read More
  • Μυστικά για τον χαλβά με σιμιγδάλι Ο χαλβάς που φτιάχνεται µε λεπτό σιµιγδάλι έχει απαλή, βελούδινη, κρεµώδη υφή. Μπορούµε να τον φτιάξουµε µε χοντρό σιµιγδάλι, όµως θα έχει… Read More
  • Η ιστορία του κρουασάν. Ένα καλό και πεντανόστιμο πρωινό περιλαμβάνει κρουασάν. Μικρά, μεγάλα, βουτύρου, με σοκολάτα, με μαρμελάδα ή αλμυρά σαν σάντουιτς, είναι απλά υπέ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου