Οι περισσότεροι θυμόμαστε παιδικά χρόνια με λουκουμάδες να μοσχομυρίζουν από τις μαμάδες μας.
Λουκουμάδες με διάφορους τρόπους φτιάχνουν σε πολλές χώρες. Η ίδια η λέξη προέρχεται από την αραβική και τούρκικη lokma που σημαίνει μπουκιά. Lokma στην Ανατολή , doughnut στη Δύση! Την διαφορά στους δικούς μας λουκουμάδες την κάνει το πολύ καλό ελληνικό μέλι!
Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
ζάχαρη:2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αυγό χτυπημένο και το βούτυρο και ανκατεύετε ξανά να αναμειχτούν τα υλικά. Ρίχνετε στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.
Χτυπάτε με το σύρμα των αυγών το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το αφήνετε για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να εμφανιστούν φουσκίτσες στην επιφάνεια.
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τη ζύμη κατά κουταλιές. Τηγανίζετε να χρυσίσουν απ' όλες τις μεριές. Βγάζετε τους λουκουμάδες και τους αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Ζεσταίνετε το μέλι για λίγο σε κατσαρολάκι. Βάζετε τους λουκουμάδες σε πιάτο, περιχύνετε με το μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.
Πηγή:icookgreek.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου