Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και κρασί

  No comments    
categories: 

Τα μανιτάρια ως τροφή έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Συγκεντρώνουν πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά ενώ έχουν χαμηλή θερμιδική αξία(100 γρ. μανιτάρια μονάχα 22 θερμίδες) και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τουλάχιστον το 90% του βάρους τους είναι νερό και είναι φτωχά σε λίπος.
Τα μανιτάρια θεωρούνται εξίσου καλά όπως τα όσπρια και είναι ιδανική τροφή για τους χορτοφάγους οι οποίοι δεν λαμβάνουν πρωτεΐνες κρέατος. Επίσης μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε περιόδους νηστείας καθώς οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι ψηλής βιολογικής αξίας.
Υλικά


1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κύβους

200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού του τσαγιού κρασί
4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
300 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
2-3 κουταλιές της σούπας θυμάρι 
ή φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένα
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τους κύβους του κρέατος και τους στεγνώνετε καλά. 
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσετε. 
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και το σκόρδο λιωμένο. 
Μόλις μαλακώσουν ξαναρίχνετε το κρέας. 
Σβήνετε με το κρασί.
Στο μεταξύ πλένετε τις ντομάτες, τις  ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. 
Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματάκια κονσέρβας και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και πάλι αλατοπίπερο. 
Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 10’ και προσθέτετε  το θυμάρι ή τη ρίγανη.  
Ανακατεύετε και σερβίρετε με ρύζι  πιλάφι.


Πηγή:icookgreek.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου