Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό με σέλινο από τη Ροδαυγή Άρτας


Μια γεύση αγαπημένη, ιδανική πρόταση για το χειμώνα. Χοιρινό με σέλινο από τα χεράκια της κας. Ευαγγελίας, ιδιοκτήτριας και μαγείρισσας της «Ροδαυγής» στην ομώνυμη Ροδαυγή Άρτας. Είναι μεγάλη τύχη που μια τέτοια μαγείρισσα δέχτηκε να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της. Η γεύση του σπιτικού στο τραπέζι σας! Απολαύστε την...
Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από σπάλα
1,5 κιλό σελινόριζα
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 αυγό
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αφού ζεματίσουμε το κρέας  και το πλύνουμε καλά, το βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
Μόλις ροδίσει και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε τη σελινόριζα, αφού προηγουμένως την έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφού βράσει, σε μια κούπα του καφέ διαλύουμε το κορν φλάουρ με νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να χυλώσει η σάλτσα.
Στο τέλος χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου