Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Προτάσεις για το καλύτερο κουρκούτι

  No comments    
categories: 

Το κουρκούτι είναι λεπτόρρευστη ζύμη που παρασκευάζεται με νερό, αλεύρι και μαγιά. Χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος πριν το τηγάνισμα, και για παρασκευή τηγανίτων λαχανικών όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ροδέλες κρεμμυδιού, μπακαλιάρου και άλλων θαλασσινών.

Το κουρκούτι σταθεροποιείται κατά τηγάνισμα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι γλυκό ή αλμυρό, με προσθήκη ζάχαρης ή αλατιού αντίστοιχα. Πολλά βότανα, μπαχαρικά, φρούτα ή λαχανικά προστίθενται στο μείγμα για άρωμα και νοστιμιά.
Το κουρκούτι μπίρας είναι ιδανικό για πανάρισμα, και παρασκευάζεται με προσθήκη μπίρας στο βασικό μείγμα για κουρκούτι. Οι φυσαλίδες της μπίρας προσθέτουν όγκο και ελαφρότητα στο κουρκούτι ενώ το είδος και η ποιότητά της καθορίζουν το χρώμα και τη γεύση του κουρκουτιού.
Φτιάξε το κατάλληλο κουρκούτι

Κουρκούτι μπύρας
Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπίρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

Κουρκούτι ούζου
Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3-4 κουταλιές της σούπας ούζο

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα.
Κουρκούτι με γάλα και αυγό
Υλικά
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
150ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρις ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα

Κουρκούτι με κορν φλάουρ του Λευτέρη Λαζάρου
Υλικά
150 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. αλεύρι
620 ml μπύρα
Εκτέλεση
Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

Κουρκούτι με μαγιά του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
4 φακελάκια μαγιά ξερή
αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτετε στο μπολ της μπίρας. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μείγμα για 1-2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε

Πηγή:icookgreek.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου