Οχαλβάς που φτιάχνεται µε λεπτό σιµιγδάλι έχει απαλή, βελούδινη, κρεµώδη υφή. Μπορούµε να τον φτιάξουµε µε χοντρό σιµιγδάλι, όµως θα έχει κάπως πιο κοκκώδη υφή.
Διατηρούµε το χαλβά εκτός ψυγείου, σε δροσερό περιβάλλον, τυλιγµένο µε µεµβράνη, για να µη στεγνώσει και ξεραθεί. Ιδανικά, τον σκεπάζουµε µε µεµβράνη όσο είναι ακόµη ζεστός, έτσι ώστε η µεµβράνη να «κολλήσει» επάνω του.
Ροφήματα και ποτά των Χριστουγέννων!Η γιορτινή σεζόν έχει έρθει και έφερε μαζί της το στολισμένο σπίτι, τζάκι, κουβερτούλα, καλή παρέα και τα απαραίτητα εποχιακά ροφήματα.Παρακάτω ακολου…Read More
Πάβλοβα ένα αιθέριο γλυκό Πόσοι από εσάς δεν γνωρίζουν την Pavlova; Ένα γλυκό τόσο ανάλαφρο, όπως τα βήματα της πρίμα μπαλαρίνα, Άννα Πάβλοβα, που για χάρη της, φτιάχτηκε το υ…Read More
Πάβλοβα με σιρόπι ροδιούΤο δημοφιλές επιδόρπιο είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας και συχνά σερβίρεται κατά τη διάρκ…Read More
Δίπλες με πορτοκάλι
Οι δίπλες είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τους κουραμπιέδες, επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες και σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα…Read More
Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα
Η πάβλοβα δημιουργήθηκε στην Αυστραλία το 1929 όταν τη χώρα την επισκέφτηκε η μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια Άννα Πάβλοβα για να χορέψει το ρόλο του…Read More
Καθαρά Δευτέρα – Τι σημαίνει και τι γιορτάζουμε;
-
Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και παράλληλα το
τέλος της Αποκριάς. Πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με
την έναρξη...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου