Το κρέας είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής σε όλες του τις μορφές, παϊδάκια, μπριζόλες και τα συναφή, αλλά εγώ σ΄αυτό το ημερολόγιο θα μοιραστώ και θα σας παρουσιάσω τους καλύτερους και τόσο απαραίτητους... συμπρωταγωνιστές που χωρίς αυτούς το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης δε θα ήταν το ίδιο.
Και ξέρετε ότι εδώ, σας έχω τα πιο νόστιμα συνοδευτικά, side dishes, ορεκτικά και σαλάτες που θα κάνουν το τραπέζι σας να ξεχωρίσει και τους φίλους σας να παραμιλούν...
Πάμε λοιπόν, να συνοδεύσουμε τα κρεατικά μας με τις απόλυτες, τραγανές και αρωματικές τηγανητές πατάτες. Δείτε το video, ακολουθήστε τη μέθοδο που σας προτείνω και όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους.
Μια αγαπημένη παραλλαγή για τις πατάτες, είναι τα τσιπς... από γλυκοπατάτα. Η γλυκοπατάτα είναι ευεργετική, γλυκιά και συνοδεύεται τέλεια με σως γιαουρτιού και πάπρικα.
Στη συνέχεια, ετοιμάστε δύο συνοδευτικά τέλεια για το κρέας σας. Το μπρόκολο στην καλύτερή του εκδοχή, όχι βραστό αλλά ψητό στο φούρνο και ψητό κουνουπίδι με φουντούκια και φλούδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα. Ο τρόπος που θα μαγειρεύσετε αυτά τα δύο λαχανικά θα αλλάξουν τη γνώμη όλων και ειδικά των μικρών παιδιών στην παρέα.
Και για να κλείσουμε με τα side dishes, δοκιμάστε να φτιάξετε τραγανό και ζουμερό μπέικον ακουλουθώντας το μυστικό μου εδώ καθώς και γκρατιναρισμένα σπαράγγια με μανιτάρια και γιαούρτι. Σερβίρετέ τα ζεστά και απλά απολαύστε.
Επόμενα τα ορεκτικά μας.
Δύο αγαπημένα ορεκτικά από δυο διαφορετικές κουζίνες είναι το τζατζίκι που χωρίς αυτό το ελληνικό παραδοσιακό τραπέζι είναι ελλιπές και το αραβικό χούμους για όσους προτιμούν και κάτι λίγο πιο χορτοφαγικό με πρωταγωνιστή τα ρεβίθια.
Και φυσικά αντί να γεύεστε μόνο έξω στα στέκια, τα κουτούκια ή στις γνωστές ταβέρνες σας τους λατρεμένους
ντοματοκεφτέδες,κολοκυθοκεφτέδες και μελιτζανοκεφτέδες, εγώ σας προτείνω τις συνταγές μου για να τους απολαύσετε αυτή τη φορά στο σπίτι μαζί με την παρέα σας.
Αν είστε λάτρεις της μελιτζάνας, σας έχω και τη μελιτζανοσαλάτα με πάπρικα, το λεγόμενο αλλιώς baba ghanoush. Συνοδεύστε το με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σπιτικές πιτούλες. Είναι σκέτη απόλαυση!
Και πάμε και στις αγαπημένες μου σαλάτες που είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.
Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, φυσικά και επέλεξα τον Κρητικό ντάκο, χαρακτηριστικός και δροσερός που μπορείτε να συνοδεύσετε με σπιτικό τυρί κρέμα.
Η σαλάτα coleslaw είναι επίσης μια υπέροχη επιλογή με πλούσια λαχανικά όπως καρότο, σέλερυ και λάχανο. Αρωματίστε και δώστε γεύση με μαϊντανό και θυμάρι και πιστέψτε με θα γίνει η αγαπημένη σας σαλάτα.
Τέλος, δοκιμάστε μια σαλάτα διαφορετική και όχι τόσο συνηθισμένη που όμως αποτελεί εγγύηση σε γεύση παρότι πικρή. Ψήστε στη σχάρα το ραντίτσιο, σερβίρετέ το με ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο και αλήθεια, θα σας αποζημιώσει.Η Τσικνοπέμπτη, έχει τη σημασία της στη θρησκευτική και ελληνική παράδοση. Είναι και μια ευκαρία συνάντησης της παρέας ή της οικογένειας.
Με τον ερχομό της νηστείας, μας δίνει την ευκαιρία να το “ρίξουμε έξω” και να απολαύσουμε τα πιάτα, τα κρέατα και τα ορεκτικά πόσο μάλλον όταν είναι ποιοτικά, χαρακτηρίζονται από κλάση και προκαλούν όλες μας τις αισθήσεις.
Εγώ σας έδωσα ποικιλία από ορεκτικά, συνοδευτικά και σαλάτες για το πιο απολαυστικό τραπέζι αυτή την Τσικνοπέμπτη. Μη στερηθείτε στον εαυτό σας τίποτα, πάρτε δυνάμεις για τη νηστεία που θα ακολουθήσει και ανταμείψτε τους φίλους σας με ένα πλούσιο και αξιοζήλευτο γεύμα.
Καλά τσικνίσματα!
Πηγή:akispetretzikis.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου