Το σπανακόρυζο είναι φαγητό που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια δίαιτα αφού δεν έχει περισσότερες από 315 θερμίδες. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με πολλά λαχανικά, εκτός από το σπανάκι να προσθέσετε φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο και βάλτε όσο λιγότερο ρύζι μπορείτε.
Το ρύζι περιέχει άμυλο, το οποίο καθώς βράζει και διογκώνεται απορροφά υγρά και φυσικά λάδι. Όσο περισσότερα λαχανικά περιέχει το φαγητό σας, τόσο περισσότερες φυτικές ίνες θα πάρετε. Οι φυτικές ίνες δεν έχουν θερμιδική αξία και προκαλούν εύκολα χορτασμό. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και λαχανόρυζο, πρασόρυζο και σελινόρυζο προσθέτοντας ότι άλλο λαχανικό επιθυμείτε. Δοκιμάστε τα κοκκινιστά ή άσπρα με λεμόνι.
Σπανάκι
Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, αλλά επιπλέον περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και φυσικά φυτικές ίνες. Επίσης μας προστατεύει από την εκδήλωση οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και αρθρίτιδας.
Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, αλλά επιπλέον περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και φυσικά φυτικές ίνες. Επίσης μας προστατεύει από την εκδήλωση οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και αρθρίτιδας.
Ρύζι
Το ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο, βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε. Επίσης είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία και αντιοξειδωτικά στοιχεία και ταυτόχρονα ‘’φτωχό’’ σε θερμίδες, δεν περιέχει χοληστερόλη και άλλα λίπη ούτε και νάτριο.(zougla.gr)
Το ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο, βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε. Επίσης είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία και αντιοξειδωτικά στοιχεία και ταυτόχρονα ‘’φτωχό’’ σε θερμίδες, δεν περιέχει χοληστερόλη και άλλα λίπη ούτε και νάτριο.(zougla.gr)
Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.
Εκτέλεση
1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
πηγη:argiro.gr
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνιαλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
πηγη:argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου