Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η κλασική χωριάτικη σαλάτα στο απόλυτο remake της!

  No comments    
categories: 



Ο σεφ του Mezzaluna μοιράζεται μαζί μας την συνταγή για το επιτυχημένο «παξιμάδι» του, την δική του εκδοχή της χωριάτικης, που θα συμπληρώσει ιδανικά τα ανοιξιάτικα τραπέζια σου.

Ο ταλαντούχος σεφ δημιουργεί το απόλυτο remake της κλασικής χωριάτικης σαλάτας: χώμα παξιμαδιού/ τοματίνια Σαντορίνης/ αρωματικό κρεμμύδι/ φρέσκια κάπαρη/ πιπεριές/ αγγούρι julienne και κατίκι Δομοκού. Την ονομάζει παξιμάδι, είναι εύκολη και εντυπωσιακή, ταιριάζει απόλυτα με τα ανοιξιάτικα τραπέζια σου και το καλύτερο; Έχουμε την συνταγή!



Υλικά
(Μερίδες 3)

2 κριθαροκουλούρες
φρέσκα αρωματικά βότανα: 
θυμάρι/ δενδρολίβανο/ ρίγανη
20 τοματίνια Σαντορίνης
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 πολύχρωμες πιπεριές
1 μεγάλο αγγούρι
κάπαρη
ελιές
200 γρ. κατίκι Δομοκού
βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι (ιδανικά φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα και το φρέσκο κρεμμύδι. 
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τις πολύχρωμες πιπεριές ακανόνιστα. 
Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω, μαζί με τις ελιές και την κάπαρη σε μία μπασίνα και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο και το αλάτι. 
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και, με ειδικό εργαλείο ή με πολύ αιχμηρό μαχαίρι, το κόβουμε σε μακρόστενα, σαν σπιρτόξυλα, κομμάτια (ζουλιέν). 
Τοποθετούμε και το αγγούρι στην μπασίνα μας, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. 
Περνάμε το παξιμάδι από δυνατό μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστεί πλήρως. 
Απλώνουμε το χώμα παξιμαδιού σε μία πιατέλα και από πάνω, στραγγισμένα, τα μαριναρισμένα μας υλικά. 
Στις άκρες και στη μέση του πιάτου προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού. 
Τέλος, γαρνίρουμε με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε.

πηγη:gastronomos.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου