Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Πασχαλινά κουλούρια


Παραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα τσουρέκια, από τα ροδοψημένα πασχαλινά κουλουράκια και οι νοικοκυρές δεν ασχολούνται με καμία άλλη δουλειά.


Τα κουλούρια αυτά μοσχοβολούν βούτυρο για αυτό δεν χρειάζεται να βάλουμε κάποιο αρωματικό.




Υλικά

Βάρος: 700 γρ.



400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
2 αυγά + 1 επιπλέον για άλειμμα


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. 
Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. 
Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. 
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.pandespani.com)

πηγη:steliosparliaros.gr/pandespani.com

Related Posts:

  • Καλοκαιρινή τούρτα με φράουλες Λαχταριστές και ζουμερές, οι φράουλες τώρα βρίσκονται στην εποχή τους. Αποτελούν χαρακτηριστικό κέντημα στο μαντίλι της Δυσδαιμόνας σ… Read More
  • Καραμελένια γεμιστή βασιλόπιτα Βασιλόπιτα ονομάζεται η πίτα που παρασκευάζεται σε ορισμένες χώρες από τους χριστιανούς παραμονές της Πρωτοχρονιάς κα… Read More
  • Λεμονάδα με φράουλα, σπιτική Τώρα που θα ξεκινήσει η εποχή της φράουλας σας προτείνω μια σπιτική λεμονάδα, αγαπημένο ποτό όλων.Είναι σπιτική συνταγή, απλή, γίνεται μόνο με λεμ… Read More
  • Γλυκό Τριαντάφυλλο Πλούσιο και υπέροχα αρωματικό γλυκό που συνοδεύει εξαιρετικά παγωτό καϊμάκι, γιαούρτι αλλά και μια πανακότα δίνοντάς τους εξωτική γεύση ΥΛΙΚΑ … Read More
  • Σιροπιαστό ινδοκάρυδο Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών.Μια μερίδα (περίπου 20 αμύγδαλα, όσα δηλαδή χωράνε σε 2 χούφτες) είνα… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου