Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Τέλειες σπιτικές βάφλες



Αφράτες, αέρινες, με χρυσαφένιο χρώμα και με τη διακριτική μυρωδιά του βούτυρου, οι βάφλες είναι μια λιχουδιά που έχει αγαπηθεί από πολλούς, με πρώτους τους αρχαίους Έλληνες! Ναι, είναι αλήθεια, αφού οι πρόγονοί μας έφτιαχναν ένα είδος επίπεδου κέικ που το έψηναν πάνω σε μεταλλικές πλάκες. Η συνταγή για αυτά τα κέικ διατηρήθηκε αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων, ενώ τον 13ο αιώνα δημιούργηθηκαν μεταλλικές πλάκες με κυψελωτά σχέδια και κάπως έτσι η βάφλα απέκτησε το διάσημο και χαρακτηριστικό σχέδιό της. 

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικές βάφλες που θα φτιάξετε πανεύκολα! Συνοδεύστε με παγωτό για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.
Υλικά


(Μερίδες:5)
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένα
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι



Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.

Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!


πηγη:mamapeinao.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου