Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Γαλατόπιτα Ηπείρου


Οι πίτες είναι µια ολόκληρη ιστορία στην Ήπειρο και η γαλατόπιτα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες πίτες για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά


2 1/2 λίτρα γάλα πλήρες
1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
3 φύλλα κρούστας
10 αυγά
1 κουταλιά κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ένα φλιτζάνι από το λάδι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στην κρέμα. Ρίχνουμε σ' ένα ταψί 40 εκ. διαμέτρου το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε τα φύλλα που πρέπει να περισεύουν απ' το ταψί για να σηκώσουμε τις άκρες γύρω - γύρω, αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170ο C) για περίπου 50 λεπτά.

πηγη:Νομός Άρτας/Prefecture of Arta




Related Posts:

  • Πάβλοβα Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα.Είναι ένα επιδόρπιο με τρα… Read More
  • Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο Το μανταρίνι, γνωστό και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, και πιο συγκεκριμένα ο φλοιός του, μπορεί να μας προστατεύσει από καρδιακές α… Read More
  • Μους σοκολάτας γάλακτος με ρόδι & καραμέλα Ήταν ο θεός του Χρυσού Φεγγαριού και των Παγωμένων Ανέμων, ο Κετζακότλ, που δώρισε στους ανθρώπους τη φωτιά, το νερό και το ψωμί, τους έδωσε μαζί… Read More
  • Καπκεϊκ με κακάο και ροζ βουτυρόκρεμα Το όνομα “cupcake” (κάπκέικ) να δίδεται σε κάθε μικρό κέικ που είναι στο μέγεθος ενός φλιτζανιού του τσαγιού. Εν τω μεταξύ τα Αγγλικά fairy c… Read More
  • Τάρτα με μους κάστανο Τα κάστανα κάνουν αυτή την εποχή την εμφάνισή τους και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τόσο σε φαγητά όσο και σε γλυκά. Στην ζαχαροπαλέτα της κου… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου