Οι πίτες είναι µια ολόκληρη ιστορία στην Ήπειρο και η γαλατόπιτα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες πίτες για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
2 1/2 λίτρα γάλα πλήρες
1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
3 φύλλα κρούστας
10 αυγά
1 κουταλιά κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ένα φλιτζάνι από το λάδι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στην κρέμα. Ρίχνουμε σ' ένα ταψί 40 εκ. διαμέτρου το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε τα φύλλα που πρέπει να περισεύουν απ' το ταψί για να σηκώσουμε τις άκρες γύρω - γύρω, αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170ο C) για περίπου 50 λεπτά.
πηγη:Νομός Άρτας/Prefecture of Arta
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου